logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki tuner SAT kupić żeby odbierać ciekawe kanały?

FOREST_KAT 30 Sty 2007 13:42 1670 6
REKLAMA
  • #1 3506367
    FOREST_KAT
    Poziom 11  
    Witam mam na dachu dwa talerze, jeden na Astre drugi na Hotbirda. Jakiś czas temu szlak trafił tuner satelitarny (który zresztą odbierał raptem pare kanałów). Co polecilibyscie aby móc odbierać jakieś ciekawe kanały. Nudzi mi sie już TVP1, TVP2 i Polsat a matka tez narzeka. Prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3506944
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    Chyba najciekawszą (na pewno - najszerszą) ofertę proponuje cyfra, ale niestety abonament nie jest tani.
  • REKLAMA
  • #3 3506953
    FOREST_KAT
    Poziom 11  
    myślałem o czymś bezabonentowym. Szukam czegos po innych forach i chyba najlepszym rozwiązaniem byłby tuner Fergusona. Myślę o modelu 6318
  • REKLAMA
  • #4 3507044
    bizon22
    Poziom 11  
    Witam polecam zakup tunera philips 6010 lub pioneera 1430 jest to naprawde dobrej jakosci sprzet i ze wszystkim sobie radzi czesto wychodzi nowy soft wiec niema problemow a jezeli chcesz naprawde zainwestowac w dobry tuner to polecam Dboxa2+multicam POZDRAWIAM
  • REKLAMA
  • #5 3508160
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    FOREST_KAT napisał:
    myślałem o czymś bezabonentowym. Szukam czegos po innych forach i chyba najlepszym rozwiązaniem byłby tuner Fergusona. Myślę o modelu 6318

Pisałeś ciekawe, a to "bezabonamentowo" nie jest łatwe.
    Ile kasy możesz przeznaczyć i co ciekawego chciałbyć oglądać?
  • #6 3508323
    proviev
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    FOREST_KAT napisał:

Moim zdaniem do odbioru programów niekodowanych wystarczy model 3318SE. Na korzyść modelu 6318CR przemawia wbudowany czytnik kart, ale jak już wcześniej napisałeś nie będziesz z niego korzystać (bo preferujesz bezpłatne programy FTA), więc po co przepłacać?
  • #7 3509256
    emer
    Poziom 19  
    Ocena: 35
    Nie ma praktycznie nic ciekawego niekodowanego - nie licząc oczywiscie TRWAM ... ;)

A więc pozostaje placic abo, abo ... co innego ;)
    Ale to juz inna bajka, a na pewno nie na to forum ...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada dwa talerze satelitarne ustawione na Astra i Hotbird oraz uszkodzony tuner satelitarny, który odbierał niewiele kanałów. Poszukuje tunera umożliwiającego odbiór ciekawszych programów, najlepiej bez abonamentu. W dyskusji wskazano, że najbogatszą ofertę ma platforma Cyfra, jednak wiąże się to z kosztami abonamentu. Jako alternatywę bezabonamentową polecono tunery Fergusona, zwłaszcza model 6318, oraz model 3318SE do odbioru programów FTA. Zwrócono uwagę, że model 6318CR posiada wbudowany czytnik kart, ale jeśli użytkownik nie planuje korzystać z płatnych usług, nie ma to większego sensu. Inne rekomendowane urządzenia to Philips 6010, Pioneer 1430 oraz Dbox2 z modułem multicam, które cechują się dobrą jakością i aktualizacjami oprogramowania. Podkreślono jednak, że oferta kanałów niekodowanych jest ograniczona, co może wymagać wykupienia abonamentu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA