Witam! Mam nadzieję, że tutaj uzyskam fachową pomoc w sprawie mojego telegonu - Nokia 3100. Ok. 4 miesiące temu stary właściciel czyścił telefon dezodorantem. Jak można się domyślić, ciśneinie było wystarczające, aby zalać częściowo płytę główna. Poniżej wklejam zdjęcie i opis z autoryzowanego serwisu. Telefon chodzi normalnie, sabilnie i szybko, nic sie z nim nie dzieje.Mozna dzwonic, smsowac, itd. Jedyna wada jest brak dzwiekow dzwonka. Jeżeli się przysłuchać to słychać bardzo cichy i zniekształcony dzwięk.
Na moją logikę, skoro byłoby uszkodzone tyle podzespołów, to telefon by nie chodzil. Więc moje pytanie brzmi: czy jeżeli oddam fona na czyszczenie plyty głównej, lub zrobie to sam, moge przywrocic dzwieki, czy jest potrzebna wymiana w/w czesci? Jaki jest koszt takiego czyszczenia, i czy wogule w wiekszych komisach robi sie cos takiego ? Czy jeżeli tego nei zrobie, telefon rzeczywiscie moze przestac dzialac? Z góry dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Na moją logikę, skoro byłoby uszkodzone tyle podzespołów, to telefon by nie chodzil. Więc moje pytanie brzmi: czy jeżeli oddam fona na czyszczenie plyty głównej, lub zrobie to sam, moge przywrocic dzwieki, czy jest potrzebna wymiana w/w czesci? Jaki jest koszt takiego czyszczenia, i czy wogule w wiekszych komisach robi sie cos takiego ? Czy jeżeli tego nei zrobie, telefon rzeczywiscie moze przestac dzialac? Z góry dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam.