logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson C64 - brak druku czarnego po czyszczeniu głowicy strzykawką

Tomash_ek 03 Lut 2007 11:12 1533 4
REKLAMA
  • #1 3522136
    Tomash_ek
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Witam, mam następujący problem, otóż mam epsona C64, wsztstko było z nim okey, ale nie chciał drukować w kolorze. Więc pożyczyłem sobie pomysł z elektrody i przeczyściłem głowice strzykawką z wodą destylowaną. Kolory już drukują ale przestał drukować czarny. Nic zero. Jakby umarł :/ Kolory drukują ślicznie ale czarny zero. Sprawdzałem drożność głowic, wszystko jest okay, pompka ssie atrament aż miło, ale to nic. Bo czarny nadal nie drukuje. Najpierw drukował pasami - co 2cm drukował 1cm pas i znowu biało. Teraz natomiast nie drukuje w ogóle. NIC. Błagam o pomoc bo nie mam już do niej siły.
    Pozdr.
  • REKLAMA
  • #2 3529509
    fotoman
    Poziom 14  
    Mogłeś uszkodzić głowicę, a to już niestety wydatek droższy niż drukarka. Jak dokładnie czyściłeś tę głowicę ??
  • REKLAMA
  • #3 3529666
    Tomash_ek
    Poziom 15  
    Przeciskałem strzykawką wodę przez kanaliki na tusz, aż leciała ze wszystkich dysz. Sam nie wiem OCB tej drukarce.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 3529783
    slawek1111

Poziom 27  
    Ocena: 91
    Wyciągnij kardridże z głowicy czrny też,wyciągnij głowicę i wsać głowicę go gorącej wody, po czym dokładnie ją wysusz.Powinno pomóc.
    Konto firmowe:
    Pro Elektro Serwis
    Sportowa 7, Kluczbork, 46-200 | Tel.: 730XXXXXX (Pokaż)
  • #5 3529827
    Tomash_ek
    Poziom 15  
    Robiłem. Jak napisałem głowica jest drożna. Może to elektronika?
REKLAMA