logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować EPROM M27C2001 programatorem Willem PRO 2?

owoc_lesny 04 Lut 2007 13:11 1370 2
REKLAMA
  • #1 3526750
    owoc_lesny
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Cześć.
    Dostałem w prezencie programator Willem PRO 2 i zadanie żeby zaprogramować EPROME.
    Tak więc Eprome to M27C2001 musze z jednego sczytać pamięć i nagrać ją na drugiego.
    Kompletnie nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Na programatorze jest wiele przełączników i diodek a ja nie wiem jak mają być ustawione, tak samo w programie który dołączyli do programatora pełno buttonów i suwaków. :shocked!:
    Mógłby mi to ktoś rozjaśnić??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3529455
    radiomechanik
    Poziom 23  
    Ocena: 57
    polecam google i stronę willem.org, oraz najważniejsze - w prawym górnym rogu (mając po lewej złącze równoległe DB25) są przełaczniki napięć - trzeba wziąść woltomierz i posprawdzac konfigurację w zależności od potrzebnych napięć programowania - np starsze EPROMy potrzebują 21,5 volta , a nowsze w cmosie potrzebują już tylko 12 V (patrz noty katalogowe) , ze stronki willema sciągniesz spokojnie za free najświeższy soft , krzystanie z tego programatora jest bezproblemowe, wszelkie opisy zworkologii są zawarte w programie - i trzeba wybrac w oknie wyboru wersię PCB 3
  • #3 3535981
    owoc_lesny
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Dzięki wielkie. Tej stronki szukałem, tylko jakoś mi nie wychodziło.
REKLAMA