logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung 710n - niewyraźny obraz i problemy z pikselami przy różnych rozdzielczościach

#Tomek# 05 Lut 2007 12:12 2040 6
  • #1 3530668
    #Tomek#
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    Zakupiłem monitor lcd samsunga model 710n, ale mam taki problem że jak ustawie największą rozdzielczość to nie moge przeczytać żadnej litery. na najmniejszej tez nie jest tak jak powinno być. Karta GF mx 440 64mb. A po drugie że jak sie blisko niego przyjże to wygląda na to że co drugi rząd pixeli dopiero wyświetla. Chciałem sie dowiedziec czy to wina monitora czy czegos innego, bo sterowniki instalowane na nowo. a monitor własnie tak wyświetla jakby co drugi rządek pionowo.
  • #2 3530922
    fred117
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    Witam...
    A czy nie masz wlaczonego "przplotu"
    We wlasciwosciach "pulpitu" >>ustawienia >> zaawansowane>>karta>> liczba wszystkich trybow...
    Sprawdz opcje z przeplotem i bez...

Pozdrawiam...
  • #3 3530974
    #Tomek#
    Poziom 17  
    monitor na drugim kompi tez tak samo zle wy

Dodano po 15 [sekundy]:

monitor na drugim kompi tez tak samo zle wyswietla
  • #4 3530994
    fred117
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    A probowales przez DVI i D-Sub ???
    ezeli tak i tak wyswietla w ten sam sposob to niestety ale jest chyba uszkodzony...

Pozdrawiam...
  • #5 3531001
    #Tomek#
    Poziom 17  
    mam tylko podłaczenie to zwykłe jak w normalnych monitorach ale z tego co wiem to powinno i tak działać i mysle ze to jednak monitor bo na dwóch kompach??
  • #6 3531516
    radoslaw13
    Spec od monitorów
    Ocena: 22
    Myślę, że monitor jest uszkodzony, ale...
    Ustaw rozdzielczość 1280x1024 60Hz i użyj funkcji auto.
    Powinno być idealnie.
    Jeśli nie jest, to do serwisu.
  • #7 3531644
    #Tomek#
    Poziom 17  
    robiłem juz wszystko mozliwe ustawienia na dwóch kompach mysle ze to nie są aż tak słabe karty żeby na tym nie poszło. Monitor idzie na reklamacje.

Dodano po 3 [godziny] 46 [minuty]:

monitorek wymieniony działa aż miło popatrzeć:P dzięki za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył monitora LCD Samsung 710n, który przy ustawieniu maksymalnej rozdzielczości wyświetlał niewyraźny obraz, a przy bliższym przyjrzeniu się widoczne było, że co drugi pionowy rząd pikseli nie działa prawidłowo. Użytkownik testował monitor na dwóch komputerach z kartą graficzną GF MX 440 64MB, a problem występował niezależnie od sterowników i komputera. Sugerowano sprawdzenie ustawień przeplotu oraz podłączenia przez różne złącza (DVI, D-Sub), jednak bez efektu. Ostatecznie potwierdzono uszkodzenie monitora i zalecano ustawienie rozdzielczości 1280x1024 przy 60 Hz z funkcją auto, co nie rozwiązało problemu. Monitor został oddany na reklamację i wymieniony na nowy, który działał poprawnie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA