logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault 19 1.4i Elpigaz - spadek obrotów i problem z zaworem przy tankowaniu gazu

bartekdoma 06 Lut 2007 22:33 921 2
REKLAMA
  • #1 3537685
    bartekdoma
    Poziom 2  
    Mam renault 19 1.4i z elpigazu!!!Autko przestało z 3 miesiące a z tydzień temu chciałem sie przejechać i się zdziwiłem najpierw w drodze do cpn-u zaczęły obrot spadać i po kolei jadąc na 5-tce z 3500 do 3000 , 2000 musiałem zredukowac aż do momentu że nie dało się jechac !na paliwie normalnie po zatankowaniu i oziębnieciu silnika po jakiś 20km to samo!Wyjeżdziłem , właściwie to wymęczyłem cało butle(tak m i się przynajmniej wydawało) i zatankowałem i weszło 25 litrów a butla 40 i do tego zawór nie odbił tylko cpniarz się kapną!instalacja ma 4 miechy a po montarzu nigdzie nie jeżdziłem bo musiałem wyjechać za granice!!teraz po moich regulacjach na gazie chodzi normalnie i le pali niewiem bo jeszcze nie wyjeżdziłem całej butli ale martwie się tym nieodbieciem tego zaworu i żźe tak mało weszło!wyczytałem że może to być spowodowanie tym że tam jeszcze był gaz letni i auto się tak dziwnie zackowywało i że mogłabyć butla że może być butla pod złym kątem ustawiona !ale z tym zaworem to nie mam pojęcia!pomużcie i doradżcie !!
  • REKLAMA
  • #2 3537806
    korzen402
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Do butli 40 powinno wejść coś ok 32 litrów mi tak wchodzi. Sprawdź na innej stacji czy Ci zawór odbije, jak nie to na gwarancje jedź.
  • #3 3537897
    tomaszekg999
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Ja tez mysle ze najlepszym wysciem będzie sprawdzenie autka w ramach gwaranci poniewaz jakakolwiek nieudana ingerencia moze spowodowac utrate gwaranci. A kazdy elektrozawór mozna rozkręć i sprawdzic ewentualnie wyczyscic.
REKLAMA