Witam, pierwszym problemem z jakim sie borykam to duże spalanie mojej reni 19. Samochód za każdym razem odpalany na benzynie a jeździ na gazie. butle mam firmy STAKO z 2004 pojemności 40 L wchodzi do niej na maxa 35L gazu. obecnie taki zbiornik starcza mi na przejechanie około 190km w miescie :/ to straszne !. Jestem studentem kupiłem se auto na gaz by tanio dojezdzac na uczelnie a tu sie okazje ze mam drożej niż na benzynie 18l / 100km to przesada. Instalacja zamontowana w 2004 roku. Dodam ze jest to śilnik F2N (chyba, lub F3N) posiada jednopunktowy wtrysk. Instalacja montowana w ElpiGaz.
Chciałem mieć tanie autko a tu wielkie G.
Co może być powodem takiego spalania ?? odpala normalnie, jakos przyspiesza wkreca sie na obroty jak należy..
Dodam jeszcze ze za silnikiem (od kokpitu od strony kierowcy) słychać syk po odpaleniu silnika. zarówno na LPG jak i benzynie. to mnie nie pokoi. wymontowałem filtr powietrza, sprawdziłem rurki doprowadzające powietrze i nadal syczy.. czy to może być powod wysokiego spalania ?? i skad ten syk sie bierze ?? czyżby uszczelka pod głowica ??
Chciałem mieć tanie autko a tu wielkie G.
Co może być powodem takiego spalania ?? odpala normalnie, jakos przyspiesza wkreca sie na obroty jak należy..
Dodam jeszcze ze za silnikiem (od kokpitu od strony kierowcy) słychać syk po odpaleniu silnika. zarówno na LPG jak i benzynie. to mnie nie pokoi. wymontowałem filtr powietrza, sprawdziłem rurki doprowadzające powietrze i nadal syczy.. czy to może być powod wysokiego spalania ?? i skad ten syk sie bierze ?? czyżby uszczelka pod głowica ??