Wg. instrukcji drukarka ta emuluje dwa tryby pracy: Standard i IBM. W trybie standardowym drukarka emuluje funckcje drukarek Epson EX-800 i EX-1000. Nie wiem jak w XP ale w W2K serowniki do nich sa w systemie.
Pozdrowienia.
Masz tu załączony sterownik do niej "wyłuskany" z Windowsa 98, jak by brakowało jakiegoś pliku to pisz na PW albo GG.
Wow to jest kolorowa drukarka 8O jeszcze nie widziałem kolorowej igłówki...
Jakby ktos byl jeszcze zainteresowany to zalanczam skany spisu tresci instrukcji (po polsku) i moge potem wybrane fragmenty skanowac i przesylac (tylko bez przesady z iloscia skanowania ).
Pozdrowienia.
Hehehehe świr ta drukarka jak zainstaluje ją pod win xp jako epson to drukuje mi jakieś serduszka i wariuje . To co musze chyba instalować 98 czy pod xp komuś działa czy nie i na jakich systemach operacyjnych (windowsach) ona pracuje????
tak myśle ale print servera trzeba kupic a to wydatek z rzędy 100-200zł
a chodzi mi o zainstalowanie ją z pod któregoś windowsa --- tylko pod którego????
W Win 2000 sa sterowniki w systemie (do tego modelu Star-ZA250). Uzywalem ja tez w Win 95, 98 i NT.
Pozatym trzeba sprawdzic jaka jest ustawiona emulacja (moze byc standard - drukarka dziala jak epson ex-800/1000 lub IBM wtedy dziala jak IBM proprinter III).
Pozdrowienia
Zainstalowałem win98 i drukarkę w trybach emulacji Epson i IBM. Drukuje jakieś serduszka. A jeśli zainstaluje jako Star drukuje tekst tylko dostawia jakieś znaczki .