logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alfa Romeo 146 - Tylne elektryczne szyby nie działają, brak zasilania na przyciskach

gargamel2005 10 Lut 2007 11:49 2376 3
REKLAMA
  • #1 3551767
    gargamel2005
    Poziom 11  
    Otóż w moim alfa romeo 146 nagle przestały działać tylnie otwierane elektryczne szyby :cry:
    Alfa Romeo 146 - Tylne elektryczne szyby nie działają, brak zasilania na przyciskach

sprawdziłem bezpiecznik i jest on okej posprawdzałem jeszcze co sie dzieje na właczniku i jest tak

w czarnym kablu jest cały czas zasilanie a w pozostałych 4 nic jak nacisnę któryś z przycisków to na wszystkich kabelkach jest zasilanie. Wcześniej się jeszcze świeciły te przyciski na zielono a teraz nie. Co może być z tymi szybami ze nie działaja ??
  • REKLAMA
  • #2 3551874
    houk85
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    jeżeli w tym aucie jest przycisk do blokady tylnych szyb to proponował bym to sprawdzić, bo mało prawdopodobne żeby w obu szybach naraz wysiadły klawisze do sterowania szybami, może tez poprostu gdzieś masy brakuje, przyciski się świecą wtedy gdy są włączone światła w samochodzie (postojowe lub mijania).
  • REKLAMA
  • #3 3552189
    gargamel2005
    Poziom 11  

o ten przycisk chodzi ??
    a z ta masa to gdzie jej moze brakować :| a na światłach żadnych zmian niema
  • #4 3552275
    houk85
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    nie jestem pewien bo nie wiem jak to jest zrobione w tym modelu samochodu, trzeba szukać pokolei po kablu, ale najpierw pasowało by sprawdzić co z czym zwiera ten przełącznik do szyb, masy może w różnych miejscach brakować, ostatnio np miałem taki przypadek że w wiązce wychodzącej z drzwi była przerwana jedna żyła
REKLAMA