logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

radio Grundig R2001 z opla Agili - jak wprowadzić kod - pomo

MARCIN_DOB 10 Lut 2007 12:58 11028 9
REKLAMA
  • #1 3552019
    MARCIN_DOB
    Poziom 17  
    Ocena: 73
    Witam

Mam radio Grundig'a R2001 ( kod oczywiście znam ) - problem w tym, że nie wiem jak wklepać kod - metoda włączona stacyjka i włączenia radia z wciśniętym AS nie działa - tzn. jest zmiana - zamiast SAFE pojawia się komunikat 0 safe i tyle :(

jak się wpisuje kod w tym radiu ??

czekam na podpowiedzi

pozdr.
    marcin_dob
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3552700
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1409
    SAFE 0 to już koniec wykorzystane wszytkie 10 prób wprowadzenia kodu , teraz tylko fachowiec od ORS :D
  • REKLAMA
  • #3 3553111
    MARCIN_DOB
    Poziom 17  
    raczej nie możliwe ..... mechanik odłączył tylko akumulator - raczej nic nie grzebał przy radiu

radio dokładnie wyświetla 0 SAFE
  • Pomocny post
    #4 3553929
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Obawiam się że stało się coś innego. Mechanik iskrzył klemami i namieszało się w pamięci radia albo mechanik miał sporą cierpliwość żeby wykorzystać wszystkie 10 prób wpisania kodu. Gdyby było dobrze to zobaczyłbyś 10 SAFE i po chwili mógł wpisać kod a 0SAFE oznacza że już nie można. Przy 1SAFE oczekiwanie na wpisanie kodu było 640minut. Tak jak radził kolega powyżej, tylko fachowiec od kodów pomoże.

SławeK
  • REKLAMA
  • #5 3555596
    MARCIN_DOB
    Poziom 17  
    a czy "domowym" sposobem nie da się tego jakoś obejść, zresetować ?? - mam willema i troszkę praktyki w GSM ..... zaznaczam, że radio nie jest kradzione - mam na nie wszystkie papiery łącznie z kartą z kodem

jakieś podpowiedzi ??
  • REKLAMA
  • #6 3556848
    SlaweK
    Poziom 43  
    Owszem, da się ale metodą jak Alcatela One Touch Club robiło się przed Retrofitem. Ale tutaj nie pomagamy w łamaniu takich zabezpieczeń.

SławeK
  • #7 3991325
    MARCIN_DOB
    Poziom 17  
    Bardzo śmieszne ale pytam poważnie - mam kod do radia i nie pytam jak go odczytać ( radio KUPIŁEM LEGALNIE ) .... pytam tylko jak wyzerować licznik błędów ??

Czy ktoś mi podpowie ??
  • #8 3991642
    SlaweK
    Poziom 43  
    Jak masz kod to po co zerować licznik i niepotrzebnie w nim grzebać jak można odczekać karę i wprowadzić poprawny kod. Oczekiwanie na możliwość wpisania jest od 20min przy SAFE7 do 640min przy SAFE1 i podwaja się za każdym złym kodem.

SlaweK
  • #9 4010362
    MARCIN_DOB
    Poziom 17  
    czy na 100% można odczekać karę i wprowadzić poprawny kod ?? - kod znam ale sam napisałeś wcześniej ( Gdyby było dobrze to zobaczyłbyś 10 SAFE i po chwili mógł wpisać kod a 0SAFE oznacza że już nie można. )

Proszę o jakąś jednoznaczną odp. - szkoda mi tego oryginalnego radia
  • #10 4010937
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1409
    Dokładnie nie można przy 0 , a jak jest już zero to albo komuś tylko wydawało się że zna kod , albo coś padło :!:

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada radio Grundig R2001 i zna kod zabezpieczający, jednak nie potrafi go wprowadzić, ponieważ radio wyświetla komunikat "0 SAFE", co oznacza wyczerpanie wszystkich 10 prób wpisania kodu. Standardowa metoda włączania radia ze wciśniętym przyciskiem AS nie działa. W dyskusji wyjaśniono, że przy "0 SAFE" nie ma możliwości ponownego wpisania kodu ani zresetowania licznika błędów samodzielnie. Próba obejścia zabezpieczeń metodami nieautoryzowanymi jest odradzana. Czas oczekiwania na możliwość wpisania kodu rośnie wykładniczo przy kolejnych błędnych próbach (od 20 minut do 640 minut). W przypadku wyczerpania prób konieczna jest interwencja specjalisty zajmującego się kodami radiowymi (fachowiec od ORS). Użytkownik podkreśla, że radio jest legalnie zakupione i posiada oryginalny kod oraz dokumentację, jednak nie ma możliwości samodzielnego zresetowania blokady.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA