logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig Car 2002 - Jak odblokować radio z komunikatem 'Safe'?

waldisvc 20 Sty 2021 10:11 2046 3
REKLAMA
  • #1 19196889
    waldisvc
    Poziom 10  
    Ocena: 36
    Witam
    Mam problem z odblokowaniem radia. A mianowicie jest komunikat tak jak na zdjęciu i nie można odblokować przyciskiem As żeby pojawiło się pole do wpisania kodu.Cały czas jest komunikat po wciśnięciu AS napis Safe i taki mały znak typu ,e' lub 5 .Wgrałem nawet nowy wsad bin z kodem i nadal ten sam problem.Mam dwa pliki z tym i za każdym razem to samo.
    Czy ktoś z kolegów mógłby pomóc .Radio trafiło z tym problemem od kolegi do mnie.
    Załączniki:
    • Grundig Car 2002 - Jak odblokować radio z komunikatem 'Safe'? 20210119_233520.jpg (1.06 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19196917
    MOSFET - Serwis
    Poziom 33  
    Ocena: 251
    Może to wina samego przycisku. Sprawdzałeś, czy po wciśnięciu zamyka się obwód? Wstaw oryginalny wsad. W radiach są liczniki odblokowań. Może już wpisany kod błędnie kilka razy. Albo sumy kontrolne się nie zgadzają. Ciężko powiedzieć.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 19196930
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1412
    5 SAFE czyli pozostało 5 prób do wpisania kodu.

Zaczekaj około 42 minuty na włączonym radiu nic nie naciskając :arrow: przejdzie w tryb wpisywania kodu. Gdy wpiszesz zły czas wydłuży się x2 :arrow: pojawi się 4 SAFE.

Muszą być podłączone na stole 2 plusy lub w aucie włączony zapłon.
  • #4 19196936
    waldisvc
    Poziom 10  
    Ocena: 36
    Z tego co kolega mi przekazał wpisywał sobie z internetu jakieś kody i pewnie to może być przyczyną.On kupił busa i te radio jest w nim zablokowane .Ktoś pewnie wcześniej też wpisywał sobie kody w ślepo .
    Sprawdzę ten przycisk jeszcze .Niby jak przycisnę to reaguje.

Dodano po 34 [minuty]:

Tak mam podłączone dwa plusy 12v bo mam złącze iso do testu radii .Poczekam jak kolega napisał i sprawdzę.Znalazłem filmik w internecie proces odkodowywania tylko tam gościowi po wciśnięciu 5s od razu pojawia się pole do kodu.Faktycznie może trzeba czekać bo ostatnio w fordzie focus seryjne radio odliczało 30min po błędnym wpisie kodu przez właściciela i dopiero pojawiło się pole do wpisania kodu.
REKLAMA