logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niestety obraz jest czarno-biały połączenie PC->S-Video

eXcential 10 Lut 2007 16:37 1763 4
REKLAMA
  • #1 3552809
    eXcential
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam. Mam problem z podłączeniem TV do kompa.
    Mam karte Radeon X 800 XL podłączoną do TV kabelkiem s-video do gniazda S-Video w TV.
    Niestety obraz jest czarno-biały.
    Próbowałem różnych ustawień PAL i lipa.
    Próbowałem też połączenia s-video --- Euro...
    Obraz jest kolorowy ale słabszej jakości (dziwne migania)
    Macie jakiś pomysł... przyczynę?
  • REKLAMA
  • #2 3552843
    Jellyeater
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Klikaj pilotem, aż znajdziesz wejście na którym obraz jest kolorowy (u siebie w TV mam 2 takie wejścia, jedno BW, drugie kolor). Ponadto można przestawić na NTSC zamiast na PAL. U mnie jak podlączam s-video-svideo, to przez chwile mam czarno-biały, a potem pojawia się kolor.
  • REKLAMA
  • #3 3552903
    eXcential
    Poziom 11  
    To nie wina TV raczej... probowałem na innym TV i jest to samo... Wszystkie PAL-e i NTSC tez sprawdziłem i lipa... Powtarzam ze na s-video --- euro pojawił sie kolorowy obraz
  • REKLAMA
  • #4 3637828
    FkCoD_FILEK
    Poziom 11  
    Pozwole dopisac sie w tym temacie.

Moj problem tyczy sie tego iż po włączeniu kompa obraz na TV ma kolorowy. Ale wystarczy ze odpale jakis film ti potem cały czas mam czarno-bialy az do ponownego uruchomienia kompa. Jaka moze być tego przyczyna? Mam Radeon 7500 oraz specjalną przejsciowke ktora niby powinna gwarantowac kolorowy odbior..
  • #5 3637884
    siewcu
    Poziom 35  
    Ocena: 456
    Zmień ustawienia w telewizorze tak żeby port był ustawiony na sygnał SVHS, miałem to samo i jak zmieniłem to obraz zrobił się kolorowy(dotyczy kabla S-Video - SCART).
    pozdro
    Siewcu
REKLAMA