logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Otwieranie stron. Nie można wyświetlić. Odświeżenie pomaga.

Jaco2002 10 Lut 2007 23:22 1494 2
REKLAMA
  • #1 3554511
    Jaco2002
    Poziom 20  
    Ocena: 50
    Witam.
    Od jakiegoś czasu mam dziwny problem z netem. Podczas otwierania dowolnej strony, pierwsze otrzymuje komunikat o niemożliwości wyświetlenia strony, o dopiero po kliknięciu w ikonkę "odśwież", stronka otwiera się bez problemu.
    Dostawca netu - Vectra, modem sieciowy + router.
    Problem wystepuje jednocześnie na dwóch komputerach.
    Proszę o rady .
    Pzdr.
    :cry:
  • REKLAMA
  • #2 3554625
    foxz
    Poziom 2  
    Internet Explorer (prawym przyciskiem myszy) wlasciwosci, zakladka polaczenia, ustawienia sieci LAN, zaznaczyc automatycznie wykryc ustawienia czy jakos tak :)
  • #3 3554670
    woytekp
    Poziom 26  
    Ocena: 70
    Witam!!

Może spróbuj zmienić DNS na jakiś inny np. standardowe TPsy 194.204.152.34 albo 194.204.159.1 jeśli to nie to to sprawdź czy nie masz strat pakietów pingując jakąś stronkę np onet.pl (jeśli nie wiesz jak to w Win XP klikasz Start-->Uruchom-->wpisujesz cmd i zatwierdzasz Enterem po czym w konsoli wpisujesz: ping -n 50 www.onet.pl )

Mam łącze radiowe i powyższa operacja daje u mnie taki wynik (to tak dla porównania):

Statystyka badania ping dla 213.180.130.200:
    Pakiety: Wysłane = 50, Odebrane = 50, Utracone = 0 (0% s
    Szacunkowy czas błądzenia pakietów w milisekundach:
    Minimum = 58 ms, Maksimum = 1011 ms, Czas średni = 87 ms

Jeśli będziesz miał dużo utraconych pakietów to właśnie takie cuda jak opisujesz mogą się dziać. Inne przyczyny poza jakością łącza to spyware, wirusy i wiele innych.

Najpierw wypróbuj to co napisałem i daj znać jak poszło

Pozdrawiam
REKLAMA