logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć projekty płytek w Eagle 4.16r1 w jedną większą płytkę?

MirekCz 12 Lut 2007 00:51 3470 3
REKLAMA
  • #1 3558434
    MirekCz
    Poziom 35  
    Ocena: 62
    Mam kilka projektów schemat/płytka i chcę z nich zrobić jedną większą płytkę, którą dam do zrobienia.
    Pytanie jak to można zrobić?

1.Czy można z poziomu board skopiować płytkę z jednego projektu na inny? (nie sam schemat - to umiem) - jak robie z płytką tak jak z schematem to pisze "cannot backannotate this operation/do it in schematics" i nie pozwala mi tego zrobić.

2.Albo ew. czy jest jakiś zewnętrzny program, który np. z kilku gerberów zrobi jeden duży (zarówno warstwy jak i odwierty)

Eagle 4.16r1 w wersji darmowej
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3558615
    crazy_phisic
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 130
    1. Otwierasz nową płytkę na której umieścisz wszystkie interesujące cię projekty
    2. Zapisujesz ją
    3. otwierasz interesujący cię plik .brd
    4. Program zapyta "Do you also want to load..." dajesz NO
    5. Zaznaczasz i standardowo kopiujesz poleceniem CUT
    6. Otwierasz przygotowany wcześniej plik w którym umieścisz wszystkie interesujące cię PCB i dajesz Paste
    7. operacje 3-6 wykonujesz na wszystkich wybranych plikach
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3560121
    Loker
    Poziom 39  
    Ocena: 721
    Tylko pamietaj, ze w porzypadku kilku plytek w jednym BRD musisz uwazac na numeracje elementow - przy kopiowaniu moze sie zmienic. Schyba, ze nie zalezy Ci na opisie.

Dodano po 2 [minuty]:

PS. Jest sposob zeby to obejsc- gdzies na www.cadsoft.de byl ulp, ktory przenosil warstwe opisowa na inna warstwe - wtedy przy kopiowaniu opis pozostawal bez zmian. Tylko wtedy nalezaloby zmodyfikowac pliki CAM.
  • #4 3563317
    MirekCz
    Poziom 35  
    Ocena: 62
    Działa :)
    Dziękuje bardzo.
REKLAMA