logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Eagle - kopiowanie w board z backannotation do schematu

MirekCz 18 Maj 2007 15:15 1676 1
REKLAMA
  • #1 3897370
    MirekCz
    Poziom 35  
    Ocena: 62
    Witam,

Umiem kopiować schemat->schemat i board->board.

Natomiast jak skopiować board->board przy jednoczesnym dodaniu obiektow do schematu?

Mam płytkę składającą się z 7 takich samych segmentów. Jeden już rozrysowałem, wypieściłem itd.
    Teraz chce to skopiować 6 razy (obiekty i połączenia na płytce) i nie stracić zgodności schemat->płytka.

Jak to zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 3898290
    Bonkot
    Poziom 39  
    Ocena: 93
    Witam
    Kiedyś już się tak bawiłem, tylko z mniejszą ilością modułów. Wiec robiłem tak: rysowałem schemat i płytkę pojedynczego modułu, zapisywałem. Następnie wklejałem kilka razy ten schemat w nowym oknie schematu, łączyłem poszczególne moduły i zapisywałem jako inny. Teraz otwierałem jako nowy tylko „board” i wklejałem tyle samo razy rysunek płytki. Jeżeli przy połączeniu na schemacie usunąłem jakieś niepotrzebne elementy ( zwykle zaciski zasilania i masy), to na płytce też musiałem usunąć (ręcznie) te elementy. Zapisywałem pod taką samą nazwą jak schemat z kilkoma modułami i teraz „ERC” wskazywał błędy, bo połączone na schemacie np. ścieżki zasilania jako jedna, na płytce miały różne oznaczenia (np. GND, GND1, GND2 itd.). więc we wszystkich wspólnych połączeniach wpisywałem tą samą nazwę. Wtedy pokazywały się na płytce połączenia pomiędzy modułami. Wystarczyło teraz połączyć wszystko razem i już miałem gotową płytkę.
    Pozdrawiam.
REKLAMA