logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o kolumnach OMNITRONIC TX-2520 do wzmacniacza DAP Audio Palladium 1600?

DJ STARY 13 Lut 2007 12:29 10291 11
REKLAMA
  • #1 3564290
    DJ STARY
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam.
    Do wzmanka DAP Audio Pallandium 1600 chce kupić głośniki OMNITRONIC TX-2520. Co o nich sądzicie?? Dziękuje za opinie. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3564542
    jehowy
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Te piezaczki mi się tam nie podobają. Cena może i kusząca ale jakość nie będzie super. Będziesz musiał się liczyć z dziura w paśmie/nie równą charakterystyką. Może odłóż coś więcej kasy i kup choćby używki elestry na beymie albo zmontuj sobie paki na selenium.
  • REKLAMA
  • #3 3565057
    dj arq
    Poziom 25  
    Ocena: 22
    10x piezo, 5x driver, brakuje tylko 5cm'trowego średniotonowca i mamy dużo huku :) nie nie, nic z piecoelektrykami, i te 104 dB SPL kurde ludzie, skąd się to bierze tym co to piszą, nie wiem. Jechowy mówi dobrze, odłóż kasę i kup coś normalnego.
  • REKLAMA
  • #4 3565115
    cybul88
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Takim firma i ich (powiedzmy sprzetom) mówmy NIE!!! napewno lepiej wyszło by gdybys za te pieniadze sam cos zmajstrował (nawet na STX) najlepiej poszukac uzywek Elestry.
  • REKLAMA
  • #5 3565196
    SzokalML
    Poziom 36  
    Ocena: 98
    A mnie dziwi ze wciaz powracaja pytania odnosnie tych kolumn, przeciez rzut oka wystarczy zeby stwierdzic ze to kicha - 3xpiezo + glosniki z zawieszeniem na gumie (no chyba ze sie myle - zdjecia sa niskiej rozdzielczosci). na pewno nie maja nominalnej 700 watt. :| No ale jesli do tego da sie wzmacniacz omnitronic, ktory tez ma 3xmniej watt niz na papierze, to niby wszystko gra :D i jaka ladna dziura w pasmie.
  • #6 3568820
    PANICZKAMIL
    Poziom 39  
    Ocena: 350
    SzokaIML a temat Stx też non stop powraca mimo,że to kompletna kicha i nie ma prawa bytu w dziale "nagłośnienie estrada".

Myślę,ze walory estetyczne tychkolumn dla laika oraz opinie ludzi,których 95db Stx zmiata mają duże znaczenie w przypadku tego beznadziejnego sprzętu(bo jak nazwać 15" Stxa,która ma spl na poziomie 8" 9 letniej średnotonówki np. Beymy 8m60)

Mam w pokoju Elestry na Beymie teraz(wcześniej masa eltronów,vermon,Elestr,Peaveyów,Jbli,Polaudio,Ev ale ELESTRA JEŚŁI CHODZI O SPRZĘT Z DRUGIEJ RĘKI JEST NAJLEPSZY W STOSUNKU CENA-MOŻLIWOŚCI) - jesteś z poznania przyjedź i posłuchaj jak grają kolumny porządnej firmy a jak usłyszysz potem basowca Stxa stwierdzisz - kurde czemu pełnopasmówka gra lepszym basem....
  • #7 3571026
    cybul88
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Paniczkamil zgadzam sie z Tobą ale jesli koles ma kupic jakiegos omnitronika to lepiej dla niego bedzie złozyc coś nawet z STX napewno bedzie lepiej niz te omnitronikowskie cuda. Wiadomo ze jakośc obu nie jest nawet dostateczna ale stanowczo STX jest lepszy niz omnitronik. Przeciez nie bede proponowac komus kto ma bardzo niewielkie fundusze kolumn czy głośników ze sredniej czy górnej półki.
  • #8 3592443
    tatusia
    Poziom 11  
    Ogólnie omnitronik to porażka. Szkoda kasy.
  • #9 3602154
    michał74
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    nie kupuj tego gu...........
    to chyba najgorsze badziewie z jakim miałem do czynienia.
    po kupieniu spalił się piezo ,a tera zdechł bas
    nic dodać nic ująć po 20 imprezach
  • #10 5521099
    damiansd4hide3
    Poziom 12  
    A co byście powiedzieli na 2 kolumny OMNITRONIC TX-2520 + Studer i wzmacniacz? Ktoś pisał że basy są gorsze niż na Pełnopasmówce? na studerze można to wsyzstko wyregulowac ;> zresztą czy ktoś robi Koncert w pokoju? takie kolumny to troche wystraczy i wszystko w pokoju skacze.
  • #11 5521250
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #12 5524042
    intervoice
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Jak dla mnie Ev jest klasą samą sobie. Takie Polaudio trochę niżej a Elestra, Ldm, Elmuz itp to znacznie niżej. O omnitronic nie będę nawet wspominał bo jest to sz.... A tak przy okazji ten plastikowy na 12" Elmuz to ich produkt czy made in china?

Podsumowanie tematu

✨ Kolumny OMNITRONIC TX-2520 są oceniane negatywnie przez użytkowników, którzy wskazują na niską jakość dźwięku, nierówną charakterystykę częstotliwościową oraz problemy z piezoelektrycznymi przetwornikami. Krytykowane są za obecność wielu piezoelementów bez średniotonowca, co skutkuje nieprzyjemnym brzmieniem i "dziurą" w paśmie przenoszenia. Wzmacniacz DAP Audio Palladium 1600 jest również postrzegany jako niedoszacowany pod względem mocy, co dodatkowo pogarsza efekty. Użytkownicy rekomendują odłożenie większej kwoty i zakup używanych kolumn renomowanych marek, takich jak Elestra na głośnikach Beyma, lub samodzielne złożenie zestawu na głośnikach Selenium czy STX, które mimo niższej jakości są lepsze od OMNITRONIC. W dyskusji pojawia się także porównanie do innych marek nagłośnieniowych, takich jak EV, Polaudio, LDM, Elmuz, które są oceniane wyżej. Ogólnie OMNITRONIC TX-2520 uznawane są za sprzęt niskiej klasy, nieodpowiedni do profesjonalnego nagłośnienia estradowego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA