Mam takie pytanie czy ktoś ma zrobiony programamtor na tej płytce i czy mu działa Właśnie zrobiłem własnie ten model i niestety klapa wraz z adaptorem MCS - 51 nie działa czy ma ktos jakis doświadczenia z ta wersja??? W H/W test po wysterowaniu wszystkich portow ZIF'a 32 pojawiaja sie napiecia pojawia sie napiecie Vpp i Vddp diody sie zapalaja gasna przy HARDWEAR TEST pojawia sie komunikat HARDWEAR PRESENT a mimo to nie mozna zaprogramować procka AT89C2051 przy probie odczytania pustego nie zaprogramowanego jest wszystko ok (ale to bycmoze dlatego ze jest czysty...)juz nie mam pomysłów co dalej przejzałem juz chyba wszytkie posty na elektrodzie probowalem zmieniac ustawienia portu LPT w BIOSIE i nic..przy probie zapisania czegokolwiek z bufora wyskakuje :
ERROR at 0x000001 CHIP = 0x00 BUFER = 0x04
nastepna proba zaprogramowania wywala cały program ACCESS VIOLATION.....i trzeba wszystko pozamykac i otwierac od nowa ...wersja programu 98i kabel to LPT ma okolo metra dlugosci
HElp bo pilnie musze zaprogramowac tego procka ...
P.s moze macie jakis inny "szybki" do zrobienia i pewny programator do tego procka
zrobie jeszcze probe na innych prockach ale narazie nie mam nic innego pod reka...
pliki ktore zalaczyles sa dostepne na stronie programatora willem i jako takie powinny tam zostac, na elektrodzie nie ma za duzo miejsca, wiec jesli to tylko mozliwe podawaj linki do plikow...
candle
ERROR at 0x000001 CHIP = 0x00 BUFER = 0x04
nastepna proba zaprogramowania wywala cały program ACCESS VIOLATION.....i trzeba wszystko pozamykac i otwierac od nowa ...wersja programu 98i kabel to LPT ma okolo metra dlugosci
HElp bo pilnie musze zaprogramowac tego procka ...
P.s moze macie jakis inny "szybki" do zrobienia i pewny programator do tego procka
zrobie jeszcze probe na innych prockach ale narazie nie mam nic innego pod reka...
pliki ktore zalaczyles sa dostepne na stronie programatora willem i jako takie powinny tam zostac, na elektrodzie nie ma za duzo miejsca, wiec jesli to tylko mozliwe podawaj linki do plikow...
candle