logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja Windows XP na SATA II bez stacji dyskietek - błąd 0x0000007B

K3 13 Lut 2007 20:34 1263 4
REKLAMA
  • #1 3567008
    K3
    Poziom 30  
    Ocena: 429
    XP bez SP, brak stacji dyskietek, HDD i DVD-RW na SATA II

system nie rozpoznaje sterowników, załadowanie standartowych kończy sie błedem "0x0000007B" (pierwszy blue ekran )

jakies pomysły ??

PS dla pamietających mój poprzedni post.... to była padnieta płyta, po zmienie na nową (inną) działa
  • REKLAMA
  • #2 3567118
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 3568834
    ozy2001
    Poziom 28  
    Ocena: 38
    ---> Mariopi ---> Ostro... ;)

A nie latwiej jest poprostu powiedziec - musisz sobie zalatwic naped FDD chocby na czas instalacji WinXP?

Obawiam, sie, ze bez tego nieobejdziemy sie. Org. plyta producenta plyty w naped i z niej odpalasz kompa. program sie pyta, czy utworzyc sata instalation disk, dajesz yes... nastempnie plug blank fdd into drive a and prasnij w enter.

taka dyskietke wkladasz podczas startu instalacji winxp i walisz niemilosiernie w klawisz F6? F2 to chyba ASR...

Pozdrawiam ;)
  • REKLAMA
  • #4 3570125
    vojeq
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    ja mialem podobny problem ale na kompie od mojej cioci.Na szczescie miała stacje dyskietek w kompie.O dziwo sterowniki na SATA które były dostarczone do płyty głownej na CD nie działały i musiałem otworzyc obudowe kompa i odczytac czipset od saty(były obok wejsc) i poszukac odpowiednie na internecie.Pozniej tak jak kolega napisał ''taka dyskietke wkladasz podczas startu instalacji winxp i walisz niemilosiernie w klawisz F6''
    Jezeli nie chcesz sie męczyc to odrazu zainstaluj sobie windowsa 98 bo ''on'' nie docieka sie gdzie podłączony jest dysk.
  • #5 3570861
    mk20
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    FDD i instalacja bez kłopotów - Winda odwołuje się do FDD. Na innych napędach lub na penach to wielki problem.
REKLAMA