Witam wszystkich. Mam problem: muszę "wystawić" obraz z rejestratora cyfrowego przez internet, ale router który jest u klienta nie ma wsparcia dla Dyndns (speedtouch 510). Do momentu gdy IP się nie zmieni wszystko działa jak należy, jest dostępność przez internet. Niestety nie ma możliwości pozostawienia wewnątrz sieci włączonego komputera z odpowiednim programikiem. Uruchomiłem usługę ddns wbudowaną w rejestrator, ale ona nie śledzi zmieniającego się IP, nie wiem dlaczego. Instalowałem już kilka systemów opartych o rejestrator cyfrowy i usługę neostrada, więc mniej więcej wiem co z czym, czasem trzeba było zrobić aktualizację firmware, ale po wszystkich ceregielach z przekierowaniem portów itp. wszystko ostatecznie grało, routery dobrze współpracowały z dyndns. A tu klops. Może robię jakis podstawowy błąd? W instrukcji rejestratora (AVTech 760) niby wszystko jest opisane, ale nie do końca. A w podobnych konstrukcjach instrukcja części sieciowej jest po prostu kopiowana, więc przestudiowanie ich kilku niewiele do sprawy wniosło. Może ktoś to zrobił i mu działa? Porady typu "zmień router" prosze sobie darować, sam na to wpadłem, ale chyba da się to zrobić w obecnej konfiguracji. W końcu po coś funkcja DDNS w rejestratorze jest...