logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Speedtouch 510 i dyndns. Czy współpraca będzie poprawna?

Psiotrek 30 Sty 2007 12:17 2699 6
REKLAMA
  • #1 3506081
    Psiotrek
    Poziom 16  
    Ocena: 37
    Witam wszystkich. Mam pytanie: czy router speedtouch510 poprawnie współpracuje z serwisem typu dyndns? Muszę przez niego przepchnąć obraz z kamery internetowej. Jeśli ktoś to robił i ma jakieś tajne podpowiedzi typu "tego nie dotykaj bo..." to również poproszę.
  • REKLAMA
  • #2 3506353
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Skoro opcja jest, to powinno działać.
    Nie spotkałem się jeszcze z problemami z tego typu usługą.

Akurat z DynDNS może być problem, jeśli wbudowany klient jest w wersji 1.x.
    Od jakiegoś czasu działają tylko klienci 2.x.

Ostatecznie możesz klienta danego serwisu uruchomić na jakimś komputerze działającym za routerem.
  • REKLAMA
  • #3 3509336
    Psiotrek
    Poziom 16  
    Cha, ja nie wiem czy w menu jest taka opcja. Wiem tylko, że w tej lokalizacji działa właśnie ten router. A skonfigurowanie go na komputerze nie wchodzi w rachubę: większość to laptopy, a komputer w sekretariacie jest wyłączany. Muszę to zapiąć na tym routerze. A z firmwarem juz sprawę przerabiałe. Dam radę.
  • #4 4216585
    501238975
    Poziom 21  
    Ocena: 56
    Jak daleś rade to napisz mi jak to zrobiles, walcze z tym problemem i nie moge go rozwiazac bo codziennie trzeba wchodzic na dyndns.com i aktualizowac IP, mimo to że router chodzi 24h to po jednym dniu już nie mogę się polaczyc z rejestratorem. Jak możecie to prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #5 4217851
    Psiotrek
    Poziom 16  
    Nie, nie dałem rady. Ten router nie ma obsługi dyndns. Kupiłem inny router, bezprzewodowy, co się bardzo spodobało właścicielom laptopów, więc miałem dodatkowy argument na wymianę starego. I po problemie.
  • REKLAMA
  • #6 4366591
    adik1987

Poziom 12  
    Ocena: 6
    Jeżeli chodzi o wasze odpowiedzi to da się połączyć DDNS tylko jest 1 warunek trzeba zmienić oprogramowanie w routerze. a ten soft jest nie oficjalny
    Konto firmowe:
    LOGINSTAL S.C.
    Wiosny Ludów 95/7, Katowice, 40-373 | Strona WWW: www.loginstal.pl
  • #7 4366643
    Psiotrek
    Poziom 16  
    Ja wymiękłem, czemu dałem wyraz powyżej. Lubię ludzi z pasją i doceniam to, co zrobił adik1987. Szacunek. Ja poszedłem na łatwiznę po latach zmagania się z naprawianiem najróżniejszego szmelcu, ale dodałem bezprzewodową funkcjonalność i już nie ma zamiaru wracać do starego routera. Pozdrawiam i gratuluję wytrwałości. Zamykam temat.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Router Speedtouch 510 posiada opcję współpracy z serwisami typu DynDNS, jednak wbudowany klient DynDNS w wersji 1.x może nie działać poprawnie, gdyż obecnie wymagane są klienci w wersji 2.x. W przypadku braku wsparcia w firmware routera, możliwe jest uruchomienie klienta DynDNS na komputerze za routerem, choć w praktyce może to być niewygodne, zwłaszcza gdy komputery są często wyłączane. Użytkownik ostatecznie nie uzyskał poprawnej współpracy Speedtouch 510 z DynDNS i zdecydował się na wymianę routera na model bezprzewodowy, który spełnia wymagania aktualizacji IP dla kamer internetowych. Istnieje również możliwość zmiany oprogramowania routera na nieoficjalne, które dodaje obsługę DynDNS, jednak jest to rozwiązanie zaawansowane i nieoficjalne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA