logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CD-ROM LG 52x nie zawsze odczytuje płyty, nagrywarka LG 40x działa poprawnie

$h@iber$ 18 Wrz 2003 19:50 1177 5
REKLAMA
  • #1 330812
    $h@iber$
    Poziom 2  
    A oto i mój problem :? . Mam podłończone do kompa CD-ROM LG 52xi nagrywarkę LG 40x. Jak wkładam do CD-ROM-u płytkę, do nie zawsze odczytuje, a w CD-RW zawsze. Pomóżcie, bo jak tak dalej pójdzie to zapikam nagrywarke :( .
  • REKLAMA
  • #2 330822
    djlexus
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    pomyślałeś ze moze LG sięmjuz zużyła, albo laser się zabrudził ??

Proponuje przeczyścić laser, właściwie soczewkę laseru :) izopropanolem, jak nie pomoże to znaczy ze padł laser.
  • REKLAMA
  • #3 330838
    apstynent
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    jest jeszcze taki myk, że laser sie czasami (zwłaszcza w LG) przesuwa i trzeba go prosto ustawić; najpierw jednak zrób to co zalecił szanowny kolega djlexus, gdyż to jest prowdopodobnie przyczyną
  • REKLAMA
  • #4 331340
    Golota
    Poziom 19  
    Ocena: 3
    laserek do czyszcenia a jak nie to okno na open dobry zamach i ....... :) bo nic z tego nie zrobisz.
  • REKLAMA
  • #5 331732
    $h@iber$
    Poziom 2  
    A jednak to był laserek i CD-ROM nie działa, nie byłem pewny że laser, a jednak był to mój problem. Myślałem że to wina CD-RW, bo jak podłończyłem CD-RW to od tej pory CD-ROM zaczął się ....... :cry: . Ale naszczęcie CD-ROM działa więc nie poleci do kosza 8) . THX all jeszcze raz :lol: .
  • #6 331738
    apstynent
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    o widzisz, kilkadziesiąt zł zaoszczędziłeś w ten sposób :) możesz je teraz wydać na coś bardziej atrakcyjnego niż CD-ROM ;)

pozdrawiam
    apstynent
REKLAMA