logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilot do komputera nie działa - konfiguracja Girdera na Windows 98SE

greg-si 15 Lut 2007 16:13 759 2
REKLAMA
  • #1 3575332
    greg-si
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    Witam.
    Mam problem z pilotem do kompa a bardziej z jego działaniem. Wszystko robie zgodnie z projektem który jest na elektrodzie. Zrobiłem odbiornik według schematu na dole i niestety nie działa nic. Nie wiem czyego to jest wina ponieważ wszystko jest złożone zgodnie z projektem podłączone pod COM. Gdy włącze Girdera i chce się połączyć to nie idzie i wyskakuje błąd. I mam takie pytania odnośnie z tym. Mam win 98SE i nic komputer nie reaguje na to. Czy powinien wykryć jakiś sprzet przez ten com czy nie powinno być żadnej reakcji? A może ktoś byłby tak miły napisał krok po kroku jak aktywować to na kompie bo kwestie techniczną pomijam bo wydaje mi się że złożyłem wszystko poprawnie w każdym razie zgodnie z projektem.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic5844.html#26321
    Z góry dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3576333
    houk85
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    tego nie trzeba aktywować, poprostu włączasz program, zaznaczasz wtyczke o nazwie igor którą wcześniej skopiowałeś do folderu z innymi wtyczkami w tym programie, łączysz sie i ma działać, jak włączasz jakiś przycisk w pilocie to ma mrugać okrągły znaczek w programie.
  • #3 3576937
    greg-si
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    Udało mi się to odpalić.
    Konflikt był w sprzęcie gdzie com nie bardzo działał. Poszedłem do drugiego kompa i wszystko zainstalowałem identycznie i działa. Może ma tutaj coś do powiedzenia system operacyjny w co wątpie.
    W każdym razie projekt jest jak najbardziej prawidłowy i działający.
    Pozdrawiam i zamykam
REKLAMA