logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Philips 22DC594/62B w Megane - brak dźwięku i problem z kodem odblokowującym

spaider13 17 Lut 2007 12:27 2613 4
REKLAMA
  • #1 3582235
    spaider13
    Poziom 1  
    Witam niedawno kupiłem sprowadzoną meganke ale radio w niej nie działa jak je włącze to tylko w głośnikach mi cos syczy i wyswietlacz mi nic nie pokazuje popsół sie czy co. Próbowałem wpisywac kody mam ich az dwa i nie wiem który jest dobry pierwszy to 7643 a drugi 1038834. Zreszta na tym radiu nie ma cyfer 8 ani 7 sa tylko do 6 a w ciemno to ich nie wpisze jesli ktos moglby mi pomoc to z góry dziekuje bo nie chce go wyrzucac bo przy kierownicy mam do niego sterownik czy cos takiego. Jeszcze raz prosze o pomoc. :cry:
  • REKLAMA
  • #2 3583357
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Radio powinno wyświetlić CODE a potem jak dobrze pamiętam to kod wprowadza się joystickiem przy kierownicy. Niestety ale na odległość nie da się tego sprawdzić.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3584415
    tomj7
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    Mam podobny model. Przyjrzyj się dokładnie wyświetlaczowi, u mnie wyświetla ale bardzo słabo.
    Kody wprowadza się za pomocą joystickiem przy kierownicy i nie odrazu, tylko kiedy radio na to pozwoli, czasem trzeba czekać do 30min - tak mi powiedzieli. Kody są 4-cyfrowe.

Ja wgrałem odpowiedniego bin-a do eeproma i nie ma potrzeby wprowadzania kodu.
  • REKLAMA
  • #4 3585064
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Wgrywając bina okaleczyłeś radio bo w tej pamięci są jego dane strojenia i teraz pewnie gorzej chodzi choć możesz tego nie zauważać a wystarczyło jedną komórkę zmienić.
    Kod jest napewno 4 cyfrowy ale radio musi wyświetlić CODE żeby go wpisać a jeśli nie wyświetla to albo to radio z tym wyświetlaczem nie działa albo coś jest uszkodzone,może okablowanie.

SławeK
  • #5 3589038
    Tucker
    Poziom 2  
    Włącz zapłon, później radio. Jeśli wyświetla się CODE to poczekaj tyle ile trzeba, aż wyświetlą się 0000. Kod wprowadzasz joystickiem, dokladniej pokretlem, chcesz przejsc do nastepnej cyfry w kodzie wciskasz w joysticku ten przycisk na dole i tak, aż wprowadzisz, później zatwierdzasz przytrzymując ten sam przycik na dole troche dłużej. Jeśli Ci nie działa wyświetlacz to spróbuj zrobić to w ciemno, tzn włącz zapłon, radio, poczekaj z godzine i wprowadź kod, tak jak napisałem wyżej i zatwierdź, może zadziała.
REKLAMA