logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdalnie sterować przełącznikiem KVM dla PC i Xbox360 na TV Samsung?

fatal1ty 17 Lut 2007 20:54 1400 3
REKLAMA
  • #1 3584014
    fatal1ty
    Poziom 11  
    Witam, mam urzadzenie KVM do przełaczania sygnału pomiedzy dwoma komputerami które są podłaczone do jednego monitora (urzadzenie wyglada tak (http://www.allegro.pl/item166583757__newstar_kvm_switch_2_port_ns_231_kable_.html). Ja natomiast do przełacznika mam podłaczonego PC i Xbox360 zamiast monitora Telewizor LCD Samsung 42LE i teraz mam pytanie czy istnieje możliwość żeby zrobić przełaczanie na pilota a nie za każdym razem musiał wstawać z wyra i przełaczać guzik na KVM ? :|
  • REKLAMA
  • #2 3585122
    misiupan
    Poziom 35  
    Ocena: 441
    witam , teoretycznie można pod przełącznik podłączyć odbiornik podczerwieni i sterować dowolnym pilotem , wymaga to jednak odpowiedniego podłączenia , prościej kupić w sklepie elektronicznym gotowca pilot -odbiornik ze sterowaniem na przekaźniku i układ zmodernizować w razie potrzeby by dawał krótki impuls na przekaźnik który zwierać będzie przełącznik w sprzęcie - upraszczam wypoweiedź mam nadzieję ,że piszę zrozumiale .w starych telewizorach były w osobnej puszcze odbiorniki podczerwieni , wystarczyło by jedynie na wyjściu tego odbiornika domontować mały układ by impuls otrzymywany na jego wyjściu był użyteczny i podłączyć to w urządzeniu pod przełącznik . no chyba ,że sobie zrobisz pilota na kabelku , najprościej najtaniej , odpowiednio długi kabelek i jakiś pstryczek w obudowie , bez kombinowania .
  • REKLAMA
  • #4 3592275
    misiupan
    Poziom 35  
    Ocena: 441
    jestem bardzo ciekaw jak masz zamiar to podłączyć pod przełącznik w sprzęcie ??? ustrojstwo załącza 220v i reguluje tym napięciem w pewnych granicach. najprościej wyprowadzić ten przełącznik z obudowy na jakimś kabelku i dać ładną obudowę do niego , bo z tego co widzę pana wiedza na temat elektroniki ma ograniczone pole .
REKLAMA