logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gniazdo zasilania laptopa[kupię]

03041957 18 Lut 2007 16:46 1558 6
  • #1 3587079
    03041957
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    Mam do naprawy laptopa Fujitsu-Siemens Lifebook, uszkodzone gniazdo zasilania, po rozebraniu okazało się, że konstrukcja gniazda jest inna niż w dotychczas naprawianych przeze mnie laptopach, jest delikatniejsze i ma inaczej wyprowadzenia, czy ktoś z kolegów nie dysponuje takim gniazdem, może być sprawne z wylutu. Pozdrawiam, R.
    Informacje na PW lub mail.
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • #2 3587106
    Joker2
    Poziom 23  
    Ocena: 264
    Mógł byś wrzucić foto tego gniazda?
  • #3 3587122
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6172
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Komputery Hardware
  • #4 3587282
    Jack48
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Mama bardzo dużo gniazd ale skąd mam wiedzieć o jakie ci dokładniej chodzi jest wiele delikatnych gniazd :D daj fote albo narysuj to pogadamy . :)
  • #5 3587459
    03041957
    Poziom 16  
    Nie mam komórki z aparatem ani cyfrowego aparatu fotograficznego, więc postaram się opisać: gniazdo jest ze środkowym bolcem o średnicy 2,5 mm, patrząc od tyłu blaszka od bolca idzie w lewo, a następnie w dół do druku, sprężysta blaszka od "minusa" ma podobnie jak w innych gniazdach wyprowadzenie do druku pod spodem gniazda, ale jest węższe, natomiast blaszka stykowa (ta w środku gniazda) jest wyprowadzona nie jak w standardowych gniazdach patrząc od tyłu, z lewej strony, bo robiła by zwarcie z "plusem", ale z prawej. Przepraszam za opis, ale nic innego na poczekaniu nie wymślę, w ogóle gniazdo jest delikatniejsze (mniej plastiku), pewnie dlatego się klientowi rozpadło. Pozdrawiam, R.
  • #6 3589616
    Jack48
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    hmm a możesz to na paincie narysować ?
  • #7 3645120
    03041957
    Poziom 16  
    Zdobyłem odpowiednie gniazdo (z wylutu), zamykam temat. R.

Podsumowanie tematu

✨ W laptopie Fujitsu-Siemens Lifebook uszkodzone zostało gniazdo zasilania o nietypowej, delikatniejszej konstrukcji niż standardowe modele. Gniazdo posiada środkowy bolec o średnicy 2,5 mm, z blaszkami wyprowadzonymi inaczej niż w typowych gniazdach – blaszka od bolca kieruje się w lewo, a następnie w dół do płytki drukowanej, natomiast blaszka stykowa jest wyprowadzona z prawej strony, aby uniknąć zwarcia z "plusem". Ze względu na brak zdjęcia, opisano szczegóły konstrukcyjne i rozmieszczenie wyprowadzeń. Po poszukiwaniach udało się zdobyć odpowiednie gniazdo z wylutu, co pozwoliło na naprawę i zamknięcie tematu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA