logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi 100 2.2 Turbo '89 - trudności z odpalaniem na ciepłym silniku

tomek1212 19 Lut 2007 22:40 2118 3
REKLAMA
  • #1 3592885
    tomek1212
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    Problem dotyczy zapalania, mianowicie gdy silnik jest całkiem zimny, zapala bez problemu chodzi równo( obroty ok 1200 ) ale gdy jest ciepły zapala ciezko dlugo trzeba krecic a gdy juz zapali to chodzi tak jakby na 3 cylindry( tak przez 5 sek ) i potem juz jest ok. co to może byc? wymieniony jest regulator rozgrzewania silnika, wypinałem tez wtryskiwacz rozruchowy i bez rezultatu. dodam ze auto jezdzi tylko na benzynie, gazu nie widzialo nigdy, uklad zaplonowy w porzadku. zZ góry dziekuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3592921
    mhteg
    Poziom 15  
    Ocena: 37
    Witam.Ten silnik musi miec uklad chlodzacy wtryskiwacze.To jest taka ksztaltka plastikowa i dmuchawa.Stojac przed silnikiem z prawej strony a plastik idzie nad kolektorem ssacym i pokrywa zaworow.Dobrze jest tez zalozyc swiece o wyzszym indexie temperatury pracy.uklad wtryskowy odpada bo pali dobrze na zimno i gazu brak wiec wszystko gra.Zaplonem steruje VEZ pod nogami pasazera jest praktycznie bezobslugowy.A czasem nie ma takiej oznaki ze po ostrej jezdzie po wylaczeniu kluczyka jakby nie chcial zgasnac?
  • REKLAMA
  • #3 3601982
    tomek1212
    Poziom 16  
    Witam
    Dzieki za odpowiedź.
    Owszem jest dmuchawa, rura, nawert czujnik sprawdziłem czy jest dobry i wszystko gra. Załączyłem kabel do masy i dmucha ( nie wiem tylko po co jest ta dziura w tej rurze). Po przekręceniu kluczyka gasnie od razu.
    Mam jeszcze jeden prolem ze sprzęgłem, w tym modelu sterowane jest ono hydraulicznie ale bardzo ciężko "chodzi" pedał, ciężej niż w mojej poprzedniej secie gdzie sprzęgło było na linkę.
  • #4 3602396
    tomek1212
    Poziom 16  
    tzn. silnik gasnie od razu po wyłączeniu zapłonu (przekreceniu kluczyka)
REKLAMA