logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego trzeci telewizor ma zaśnieżony obraz przy użyciu 3-WAY SPLITTER 5-900 MHz?

dzajfa 20 Lut 2007 12:22 24003 4
REKLAMA
  • #1 3594462
    dzajfa
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Kupiłem nowy jw. z trzema odpływami czyli każdy do innego telewizora w innych pomieszczeniach. Dwa odgałęźniki dają obraz perfekcyjny, trzeci środkowy - obraz bardzo zaśnieżony. Wszystko próbowałem lecz bez skutku. Wymieniłem na inny tzn. taki sam lecz nowy (myślałem, że jest to wina tego splittera, ale sytuacja się powtarza.) Na dwa telewizory wszystko jest poprawne a jak załączę trzeci do trzeciego rozdzielacza sygnału TV to ten trzeci nie przekazuje dobrego sygnału. Chciałem sobie poprawić użytkowanie bo poprzednio miałem splittera na dwa tV ale na trzy nic nie poprawiłem - strata pieniędzy. Czy to jest wina tego splittera? jego koszt to 4 zł i 50 gr. a zatem tani. Może są podłej jakości? ale w takim Raciborzu nie ma innych sklepów i wyboru. Może mi ktoś podpowie dlaczego tak się dzieje z tym sygnałem? Pozdrawiam.
    Dlaczego trzeci telewizor ma zaśnieżony obraz przy użyciu 3-WAY SPLITTER 5-900 MHz?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4399938
    dawidsab
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 13
    Witam!

Poszukuję takiego trójnika rozdzielającego - jak na załączonym obrazku (tylko ładniejszego). I mam w związku z tym kilka pytań:

1. Ile taki trójnik kosztuje w normalnych sklepach (a nie w internetowych)?
    2. Co należy powiedzieć sprzedawcy, aby wydał właśnie taki (lub podobny)?
    3. Jak się fachowo nazywa taki trójnik?

Jest tylko jedna ważna sprawa.

Do tego trójnika muszą koniecznie wchodzić 2 kable antenowe (inne możliwości raczej nie wchodzą w grę). A nie mogę podłączyć bezpośrednio do gniazdka antenowego 2-ch anten TV, bo w tym ściennym gniazdku (na zdjęciu) lewe wejście jest podobno na antenę TV, a prawe - na antenę od radia.

Co mi radzicie w związku z tym?
    Czekam na propozycje.

Pozdrawiam.

P.S. Dodam tylko, że na tym trójniku ze zdjęcia jest napis - "Way Splitter - 900 MHz".
    Załączniki:
    • Dlaczego trzeci telewizor ma zaśnieżony obraz przy użyciu 3-WAY SPLITTER 5-900 MHz? Antena TV (trójnik).JPG (70.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 4400346
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Porządny splitter (rozgałęźnik 2/1) kosztuje w sklepie około 10zł.
    Szukaj rozgałęźników firm axing,telmor,signal,badmor.
  • #5 4400598
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    dzajfa napisał:
    Kupiłem nowy jw. z trzema odpływami czyli każdy do innego telewizora w innych pomieszczeniach. Dwa odgałęźniki dają obraz perfekcyjny, trzeci środkowy - obraz bardzo zaśnieżony. Wszystko próbowałem lecz bez skutku. Wymieniłem na inny tzn. taki sam lecz nowy (myślałem, że jest to wina tego splittera, ale sytuacja się powtarza.) Na dwa telewizory wszystko jest poprawne a jak załączę trzeci do trzeciego rozdzielacza sygnału TV to ten trzeci nie przekazuje dobrego sygnału. Chciałem sobie poprawić użytkowanie bo poprzednio miałem splittera na dwa tV ale na trzy nic nie poprawiłem - strata pieniędzy. Czy to jest wina tego splittera?

To niekoniecznie musi być wina rozdzielacza. Sprawdź pozostała część instalacji antenowej (kabel, końcówki) do śnieżącego odbiornika.
REKLAMA