logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak znaleźć właściwą nóżkę do podłączenia foni równoległej w TV z Niemiec?

czarny25 20 Lut 2007 22:43 2122 4
REKLAMA
  • #1 3597521
    czarny25
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    witam.panowie mam jedno pytanie mam telewizorki z niemiec i postanowilem opanowac sztuke przestrajania telewizorkow.juz kilka udalo mi sie przestroic ale zawsz na ktoryms mam problem.otorz chcialbym dowiedziec sie od fachowcow bo zawsze mam problem z podlaczeniem out z foni na plyte telewizora"szukam na czuja"poprostu ktos poinsytuowal mnie bym na out dolutowal kondensator ceramiczny i nim dotykal w uklady na plycie az znajde fonie poniewaz w ten sposob nawet jak dotkne do nozki gdzie jest wysokie napiecie nie uszkodze foni.tak tez stosowalem teraz i sie udawalo,ale stad moje pytanie jak fachowo znalesc nuzke w ktora mam wpiac wyjscie z foni out wiem ze nieraz na plycie telewizyjnej do filtrow np.FCM 5,5 przed filtr ale co mam zrobic jak nie mam filtrow do ktorej nozki wtedy(niestosuje w tym przypadku foni ryni)
    Moderowany przez obcy7:

Popracuj też nad sztuką ortografii !

• REKLAMA
  • #2 3597579
    mati505824
    Poziom 20  
    Ocena: 84
    Wpisz w "szukaj" fonia równoległa lub przestrajanie fonii i poczytaj trochę postów!Tam jest wszystko jak na talerzu!

Tu jest schemat prowizoryczny jak to ma wyglądać:

https://obrazki.elektroda.pl/71_1172008451.GIF
  • REKLAMA
  • #3 3597600
    czarny25
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    temety te czytalem juz kilka razy i uzywam zawsze szukaj zanim zadamn pytanie.stad wiem ze najlepiej jak jest out podlaczyc pod filtr 5,5 taki pomaranczowy lub niebieski 3 nuzki,ale doczytalem i tez tak robie jak nie mam tego filtra wtdy szukam na czuja wlasnie metoda prob i bledow i dlatego pytam czy jest a jak jest to w jaki sposob rozpoznac ten punkte gdzie wpiac out do plyty.wiem ze jak nie ma tych filtrow to moge zastosowac fonie ryni i in z out polaczyc i wpiac w if na glowicy i bedzie dobrze.ale moje pytanie jak fachowo znalesc miejscie gdzie wpiac out jak nie mam foni ryni tylko inna?
    Moderowany przez obcy7:

Ortografia !

• REKLAMA
  • #4 3597676
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2304
    Witam
    Podaj pełne oznaczenia TV.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • #5 3597838
    Jaś Kula
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 114
    Witam.
    :arrow: czarny25 jak zauważyłeś ogólne zasady są wystarczająco przedstawione w różnych tematach na Forum i nie tylko. Nie widzę sensu aby kontynuować ten temat. Po co powielać wypowiedzi ... ? Dlatego ten temat zamykam.
    Jednakże jeżeli będziesz miał trudności z przestrojeniem konkretnego modelu telewizora (nawet gdyby było ich kilka :D) i podasz w temacie markę i model to na pewno takiego tematu nie zamknę. Wiem też że w tym dziale są osoby które chętnie Ci wtedy pomogą. Jeżeli nie zgadzasz się z moją decyzją, możemy pogadać na PW, nawet niekoniecznie o tym ... .
    Pozdrawiam.
REKLAMA