logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć fonię równoległą w TV Okano TV1401? Brak dźwięku po niemiecku

MANIAq19 09 Sie 2007 18:53 1776 3
REKLAMA
  • #1 4162188
    MANIAq19
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    witam
    wiem że temat był wielokrotnie poruszany i wiem mniej więcej co i jak, ale problem tkwi w czymś innym.

mam samochodowy TV z Niemiec Okano TV1401 i działa wszystko prócz dźwięku. zakupiłem do niego fonię równoległą, lecz nie wiem gdzie dokładnie to podłączyć. zasilanie f.r podłączone, ale nie mogę dojść gdzie załączyć out i in. nie mam nic opisane na płycie w TV oraz nie mogę zlokalizować filtru.

oto zdjęcia płyty z góry i od spodu oraz jedno na z boku na głowicę. proszę o pomoc, mogę jeszcze zrobić dokładniejsze zdjęcia jeśli będą potrzebne.

Jak podłączyć fonię równoległą w TV Okano TV1401? Brak dźwięku po niemiecku Jak podłączyć fonię równoległą w TV Okano TV1401? Brak dźwięku po niemiecku

Jak podłączyć fonię równoległą w TV Okano TV1401? Brak dźwięku po niemiecku Jak podłączyć fonię równoległą w TV Okano TV1401? Brak dźwięku po niemiecku
    to jest zdjęcie głowicy

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4162235
    fredpostrach
    Poziom 28  
    Ocena: 107
    Na zdjeciach za bardzo nie widac a czy jest rezonator 5,5Mhz ?? jesli jest to do niego OUT a IN szukaj na głowicy na wstrojonej stacji powinna wejsc fonia a jesli niema to szukaj kabelkiem OUT na scalaku pcz.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4162240
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    Wyjście fonii równoległej podpinasz do 7 nogi AN5151. Do tej nogi powinieneś mieć też podłączony oryginalny filtr SFE5,5. Możesz się wpiąć przed niego w zależności od jakości głosu.
  • #4 4162497
    MANIAq19
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    mixer jesteś wielki.

wczoraj szukałem i znaleźć nie mogłem, a dziś dzięki tobie, aż sam nie wierzyłem że jest :]
    już wszystko sprawne i i głosik działa aż miło :)
    dziękuje wam za pomoc

pozdrawiam
REKLAMA