logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podzielić sygnał n-ki na dwa telewizory niezależnie?

rayman20 21 Lut 2007 18:21 3865 4
REKLAMA
  • #1 3600252
    rayman20
    Poziom 2  
    Witam!
    Chciałbym podzielić n-ke na dwa telewizory. Oczywiście niezależnie - na każdym oglądam inne kanały. Chciałbym się dowiedzieć czy jest wogóle taka możliwość? Jeśli tak to co mam kupić (splitter? drugi tuner?) i jak to połączyć?

Od razu mówię, że mam na ten temat niewielkie pojęcie, więc proszę o szczegółowe informacje. Może linki, gdzie to mogę kupić? Jakiej firmy?

Jeśli nie można podzielić n-ki to może Polsat? Bo C+ słyszałem, że bez problemu da się podzielić.
  • REKLAMA
  • #2 3600265
    okulik
    Poziom 28  
    Ocena: 127
    Nie.
  • REKLAMA
  • #3 3600285
    any56
    Poziom 39  
    Ocena: 838
    Tuner jest strojony do jednego kanału i nie ma możliwożci oglądania dwóch różnych programów jednocześnie.
    Pozostaje zakup drugiego tunera. Mógłby od biedy pracować na tej samej czaszy (przy dwuwyjściowym konwerterze).
  • REKLAMA
  • #4 3600795
    rayman20
    Poziom 2  
    Czyli muszę kupić drugi tuner i co jeszcze?
  • #5 3601502
    miszkoo
    Poziom 28  
    Ocena: 25
    kolego any56 nie problem z sygnałem bądź tunerem problem w podzieleniu jednej karty na dwa tunki o ile wiem to jest nie wykonalne za dzień dzisiejszy nie ma spliterów na conax a n-ka tego kodowania używa o ile się nie mylę trzeba było myśleć zastanawiając się przed kupnem C+ tak ale n-ka nie bardzo
REKLAMA