logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3410 flashowanie: jak wgrać pliki MCU i PPM przez UFS, Rollis DCT3

piotrekkkkk 22 Lut 2007 20:59 2161 8
REKLAMA
  • #1 3605165
    piotrekkkkk
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Witam!
    mam mały problem z nokia 3410- tyle czytałem na elce a nadal nie potrafie zmienic softu. Zrobiłem w programie rollis_dct3 pliki mcu i ppm i nnie wiem jak je załadowac do telefonu. Gdy w ufs chce otworzyc plik mcu to go nie widzi:( co jest nie tak?
    Jak to zrobic?

prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3605172
    Nosek1
    Poziom 28  
    Ocena: 11
    Pewnie wkladasz pliki pod dejana.Musisz miec plik w katalogu wintesla.Masz instrukcje do tornada??Jak nie to ci tutaj wrzuce razem z softem o ile znajde bo do dct3 nadal jestem z dziadkiem dejanem :D
  • REKLAMA
  • #3 3605178
    piotrekkkkk
    Poziom 17  
    Prosze o podesłanie plikow, nie mam instrukcji:(
  • #4 3605864
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    możesz to zrobić bez problemu Knokiem.Po jego odpaleniu wybierasz model telefonu,klikasz na Write i wybierasz opcję z plikiem KNK lub FLS (zależy jaki plik masz) dalej po załadowaniu pliku klikasz OK i przyciskasz ON w aparacie...soft powinien się zacząć wgrywać.Po zakończeniu zmieniasz kabel na Mbus i fon traktujesz progr np Nok Tools3.1.Program ten odblokuje założone wszystkie locki i policzy sumy.Teraz wracasz do knoka ,zmieniasz mu nr na taki jaki masz na obudowie i to wszystko.Czasem jak trzeba to ustawiasz kontrast.Programy jak i flashe sa w sieci ale jak nie znajdziesz to oczywiście mogę tu umieścić.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3606045
    Nosek1
    Poziom 28  
    Ocena: 11
    A masz zainstalowany userport??Jezeli masz xp musisz go miec bo wtedy wywala ci wlasnie rozne komunikaty przy ładowaniu flasha.POdaj maila to ci je wysle(instrukcje do tornada,soft pod tornado do 3410 i ew.userport)
  • #6 3606060
    rafalzxc
    Poziom 13  
    use port , jak na tacy !!!!
    Załączniki:
    • userport.zip (6.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 3610800
    piotrekkkkk
    Poziom 17  
    To moj e-maila; wesolek88(_at_)tlen.pl
    Ja mam ufs tornado i nadal sie z tym mecze:(
    Chyba jestem za ciemny
  • #8 3611208
    rafalzxc
    Poziom 13  
    pisz do mnine na gg to pomoge 3885121
  • #9 3616884
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    Cytat:
    Chyba jestem za ciemny
    tego nie wiem ale do flashowania DC-3 nie potrzebny jest własciwie żaden Box.Wystarczą dwa kabelki Fbus i Mbus,któryś z programów do wbicia softu np tak jak napisałem wyżej.
    Co do odpowiadania na PW to można i tak zwłaszcza jak nie chce się zasmiecać niepotrzebnie forum ale jak widać w tym wypadku dobrze jest rozwiązać problem tutaj ,,tak by inni też z tego skorzystali.Oczywiście zależy to od założyciela postu..jeśli dalej ma problem to umieszczę tu wszystko co jest potrzebne..

ftb

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z flashowaniem telefonu Nokia 3410 przy użyciu programu Rollis DCT3 oraz interfejsu UFS Tornado. Użytkownik przygotował pliki MCU i PPM, lecz program UFS nie rozpoznaje plików do załadowania. Wskazano, że pliki powinny znajdować się w odpowiednim katalogu (np. wintesla) i że do flashowania DCT3 nie jest potrzebny box, wystarczą kable Fbus i Mbus. Zalecane jest użycie programu Knok, który umożliwia wgranie softu przez wybór modelu, załadowanie pliku KNK lub FLS, a następnie wciśnięcie przycisku ON w telefonie. Po wgraniu softu należy przełączyć kabel na Mbus i użyć programu Nok Tools 3.1 do odblokowania blokad i poprawy sum kontrolnych. Podkreślono konieczność instalacji sterownika Userport, szczególnie pod systemem Windows XP, aby uniknąć błędów podczas ładowania flasha. Wskazano również, że pomoc i instrukcje można uzyskać na forum lub przez kontakt bezpośredni, a rozwiązanie problemu jest możliwe bez specjalistycznego sprzętu, korzystając z odpowiednich kabli i oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA