logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hollywood i omnitronic. Jak będzie z dźwiękiem? Opinie.

hakerjur 22 Lut 2007 23:02 1685 4
REKLAMA
  • #1 3605786
    hakerjur
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    mam pytanie do Was czy ta koncowka http://allegro.pl/item167508631__nowy_koncowka_impact600_2x600w_kurier_gratis_gw.html zasili te kolumny http://allegro.pl/item165674603_omnitronic_ds_103_250w_mocy_najtaniej_w_polsce_.html?? i jak bedzie z dzwiekiem czy zasili to małe dyskoteki na sami 100m kwadratowych?? prodze o pomoc o mam malo otowki do wydania a chce kupioc cos zeby grało nie jakos tam swietnie ale zeby grało dosyc glosno
    Co o tym sadzisie?? ma ktos moze takiego hi-enda?? jak sie on sprawuje rowienz te samo pytanko do kolumn
  • REKLAMA
  • #2 3605867
    łysy32
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Kolumny mają 125 W rms podane przez producenta a pewnie nawet tego nie wytrzymaja na dłuższa metę,cena kolumn w duzej mierze swiadczy o jakości głośników bo skoro markowy głośnik kosztuje powiedzmy 300 zł wzwyż a tutaj cała kolumna 200 to czego sie mozna spodziewać.Skuteczność kolumny
    na 100% jest sporo zawyżona przez producenta i pewnie nie przekracza 90 db-więc nie ma szans na głośne granie nie wspominajac o jakości dźwięku
    Na temat wzmacniacza opinie będą podobne bo moc ciagła jest zawyżona a te 600 W to z palca wyssane.Nie jestem specjalista na ten temat ale obecnie jestem na etapie kompletowania zestawu wiec jestem troszkę w temacie i osobiscie bym tego nie kupił.Na forum na pewno znajdziesz jakieś posty na tania eztrade ale nie na takim sprzęcie.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3606557
    maxrider
    Poziom 20  
    Ocena: 30
    Powiem tak dooszczędzaj troche na lepszego wzmaka bo w czasie imprezy jak Ci przestanie grać to tylko sobie obciachu narobisz !!
    Hollywod jak i Omnitronic to bardzo zawodne końcówki mocy!!
    w ich konstrukcjach oszczędza się na wszystkim a szczególnie na jakości i niezawodności!!
    kup lepiej używanego ADSa!!
  • REKLAMA
  • #4 3607210
    SzokalML
    Poziom 36  
    Ocena: 99
    jedno i drugie strata pieniędzy,ten hollywood to totalne badziewie on nie ma nawet 100 watt na kanał :\

jeśli za taką kwotę (tj. wszystko k. 1000) to kolyumny DIY i to bez cudów, i końcówka używana, zarówno kolumny jak i wzmak w granicach 2x100-150 watt RMS bo na więcej nie starczy.

Jeśli nie chcesz robić swoich kolumn to zostają ew. "Eltrony" w połączeniu ze wzmacniaczem w stylu "gran" powermikserem LDM czy końcówką ADS lub elmuz.
  • #5 3608501
    łysy32
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Za ADSa czy Elmuza uzywke zapłaci prawie 1000.Pozostaje opcja powermiksera.LDMa czy Grana za 600 wyrwiesz oczywiscie używanego
REKLAMA