logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon FC 220 nie włącza się po transporcie - brak reakcji na zasilanie

01_cezi 23 Lut 2007 10:28 1560 4
REKLAMA
  • #1 3606601
    01_cezi
    Poziom 23  
    Ocena: 92
    Witam wszytkich, urzadzenie jak w temacie. Mam SM do tej maszyny ale albo źle szukam albo nie nie ma tam informacji co zrobić.

A objaw jest taki: maszyna wpieta do zasilania 220V, naciskam power on i cisza. Na malutkim wyświetlaczu nic sie nie świeci. Klient zgłosił głośną pracę , maszyna przed zabraniem od Klienta pracowała a po transporcie do firmy zrobiła mi taki kawał.
    Czy ktoś miał coś takiego?
    Z góry dziękuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3608011
    rumi
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Witam,

do uruchomienia urządzenia konieczne jest zamknięcie wszystkich elementów ruchomych. Bardzo możliwe, że zasilacz po obniżeniu temperatury nie może wystartować.

Powodzenia

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3613430
    micchal26
    Poziom 16  
    witaj.
    problem może być z tasiemką która łączy (pulpit)z płytą zasilającą.jeśli to nie pomoże to poleciał zasilacz (bezzpiecznik ,jakiś tranzystorek sterujący piecem,kondensator -zostaje rozerwany)przepraszam za tak ogólnikowy opis ale nie mam naszczęście już tych wynalazków w serwisie
  • REKLAMA
  • #4 3617353
    01_cezi
    Poziom 23  
    Ocena: 92
    wg zasady - kto ma miekkie serce ten ma twardy tyłek. Czyli serwis popsuł.
    Bede sprawdzał
    Dziekuje
    Cezary
  • #5 3617951
    micchal26
    Poziom 16  
    hmmmmm w zasadzie banalne ale miałem już przypadek zimnego lutu na samym microstyku power!!!!!!!!,a to dopiero się ciężko naprawia jak wszystko dobre a to nie działa pozdro
REKLAMA