logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Płyta ECS K7S5A nie widzi niektórych urządzeń na USB

marzio 23 Lut 2007 16:21 1673 6
REKLAMA
  • #1 3607909
    marzio
    Poziom 16  
    Mam ecs k7s5a no i 2 USB. Wszystko jest ok tylko nie wykrywają urządzeń takich jak Mp3 , Irda . Co jest nie tak??

Poprawiono ortografię<mod lechm56>
  • REKLAMA
  • #2 3607927
    rufuse
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Mozliwe ze masz za niskie napiecie.
    Zawsze mozesz sprubowac zastosowac zewnetrzny hub zwlasnym zasilaniem.
  • REKLAMA
  • #3 3611332
    marzio
    Poziom 16  
    Tak ale wszystkie inne wykrywa. Zreszta , na innym kompie i tym samym zasilaczu wszystko jest OK
  • #4 3611751
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 3612359
    artur_wroc
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    dać ci dobrą radę kup sobie kontroler USB na PCI i olej te porty ja z tym walczyłem u wujka i zawsze jakaś kupa była za kilka dych chyba jak pamiętam 35zł na allegro zassałem kontroler usb 2.0 na chipie VIA i wszystko fruwa aż miło a na tych starych z płyty śmiga klawiatura i mysz to wszystko pozdrawiam :-)
  • #6 3613745
    cerberus
    Poziom 11  
    Możliwe że twoja płyta główna potrzebuje sterowników do poprawnego działania portów USB. A jeśli nie to coś innego.
  • REKLAMA
  • #7 4800024
    Bartolooo6
    Poziom 10  
    Kup sobie kontroler usb 2.0 na pci i po kłopocie. Koszt niewielki ok. 30 zł. To nie jest wina oprogramowania tylko sprzętu.

Podsumowanie tematu

✨ Płyta główna ECS K7S5A posiada dwa porty USB, które nie wykrywają niektórych urządzeń, takich jak odtwarzacze MP3 czy IrDA, mimo że inne urządzenia działają poprawnie. Problem nie wynika z zasilania, ponieważ te same urządzenia działają na innym komputerze z tym samym zasilaczem. Możliwe przyczyny to brak odpowiednich sterowników dla tych urządzeń lub ograniczenia sprzętowe portów USB na płycie. Zalecane rozwiązania to instalacja właściwych sterowników lub zakup zewnętrznego kontrolera USB 2.0 na PCI, np. opartego na chipie VIA, co zapewnia lepszą kompatybilność i stabilność działania urządzeń USB. Koszt takiego kontrolera to około 30-35 zł.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA