Witam.
Dopiero uczę się programować transmisję po RS'ie. Napisałem program do procka który odbiera wysyłany tekst z kompa i zamienia wszystkie małe litry na duże, a następnie odsyła zamieniony tekst z powrotem do komputera. Program na kompie wygląda w ten sposób:
Jak uruchamiam go krokowo to wszystko jest ok. W tekstboxie wyświetla mi się zmieniony tekst. Natomiast jeżeli uruchomię program normalnie (bez żadnych breakpointów) to w tekstboxie pojawia mi się tylko zmieniona pierwsza litera.
Dlaczego? Jakieś pomysły? Mile widziane komentarze na temat mojego kodu jeżeli widzicie jakąś dziwnie napisaną rzecz.
Dopiero uczę się programować transmisję po RS'ie. Napisałem program do procka który odbiera wysyłany tekst z kompa i zamienia wszystkie małe litry na duże, a następnie odsyła zamieniony tekst z powrotem do komputera. Program na kompie wygląda w ten sposób:
char[] bufor = new char[10];
int cos = 0;
string odebrany = "";
serialPort1.Open();
while (!serialPort1.IsOpen)
{
}
serialPort1.WriteLine(TBwysylanie.Text);
cos = serialPort1.Read(bufor, 0, 10);
serialPort1.Close();
for (int i = 0; i < 10; i++)
{
odebrany = odebrany + bufor[i];
}
TBodbieranie.Text = odebrany;Jak uruchamiam go krokowo to wszystko jest ok. W tekstboxie wyświetla mi się zmieniony tekst. Natomiast jeżeli uruchomię program normalnie (bez żadnych breakpointów) to w tekstboxie pojawia mi się tylko zmieniona pierwsza litera.
Dlaczego? Jakieś pomysły? Mile widziane komentarze na temat mojego kodu jeżeli widzicie jakąś dziwnie napisaną rzecz.