Ja uruchamiałem... odpaliłem ( z przeróbkami nadajnika męczyłem się z tym kilka ładnych miesięcy i powstało właściwe zupełnie inne radio dzięki sugestiom wielu kolegów z Elektrody i nie tylko...) zrobiłem 3 łączności i potem jak najszybciej oddałem toto znajomemu....
Temat Antka był tu wałkowany jakeś 2-3 lata temu... poszukajcie na elektrodzie były co najmniej 2 podobne tematy o nim z tymi samymi wnioskami, ( nie wiem czy nie zamknąłem tego tematu ale chyba tak )
jest tam chyba już wszystko na temat tego radia ("dla ubogich finansowo i bogatych w wolny czas"), wszystkich jego mankamentów, przeróbek itp. Wystarczy poszukać- nie ma sensu nowego wątku na ten sam temat zakładać i wałkować od początku.
Sugeruję dla konstruktorów coś bardziej przemyślanego:
http://www.cqham.ru/MiniYES.htm
Jeśli chodzi o końcówkę mocy do Antka na 2x IRF 520 też podałem tu schemat czegoś co z 12 V daje około 15W ( z 24V bedzie tego co najmniej 2x tyle) czystego SSB z 0,8w na wejściu - jest to przerobiony schemat od nadajnika AM ściągnięty z internetu... w przeciwieństwie do oryginału działa... jego schemat też można znaleźć na elektrodzie bo kiedyś podałem....niestety płytka antka nie pozwala na uruchomienie końcówki...
Pozdrawiam
Czarek