logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak samodzielnie wgrać nowy soft do Siemens CF62? Skąd pobrać oprogramowanie?

ecia15 24 Lut 2007 15:12 1555 9
  • #1 3611691
    ecia15
    Poziom 10  
    Mam pytanie dotyczace softu do Siemens'a CF62 (z klapka)
    Byłam u gostka od napraw, powiedział mi ze do tela nadaje sie tylko i wylacznie wgrac new softa, ale musialabym zaplacic jakies 20zl, zdzierstwo, skad wziasc softa i jak go wgrac...prosze o pomoc...GG9895144
  • #2 3611741
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    masz racje 20 pln to zdzierstwo. sciagnij sobie wszystko z netu upier@$# telefon i wtedy zaplacisz 100. powodzenia.
  • #3 3611788
    loverek
    Poziom 13  
    soft pobierzesz z strony siemensa potrzebujesz kabel tzw serwisowy a reszta tu http://siemensinfo.pl/ lub tu http://www.siemensiak.pl/ b.wazny jest kabel przewaznie pod usb to tzb data kabel a ty potrzebujesz serwisowego na tych stronach masz opisane co i jak (lopatologiczne)
  • #4 3611807
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    20 zł to wcale nie jest drogo!
  • #5 3612626
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Ja też uważam, że serwisant vel "gostek" przesadził z ceną bo za 20zł CF62 do wgrania fulla to nawet martecha bym nie wyciągnął.

@ ecia15 Wszystko potrzebne znajdziesz na elektrodzie, kabelek kupisz np. na allegro, przetniesz TP a w tym modelu jest to bajecznie proste i naprawisz sobie sam za darmo a nie będziesz 20zł. inwestował i nabijał kasę "gostkowi" Zdecydowanie masz rację ;)
    pozdr
  • #6 3613608
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    Tino2003, na początku piszesz:

Cytat:
    Ja też uważam, że serwisant vel "gostek" przesadził z ceną

Czyli, że trochę za duzo sobie powiedział, ale chwilę pozniej piszesz:

Cytat:
    do wgrania fulla to nawet martecha bym nie wyciągnął.

Czyli uważasz, ze 20 zł to smieszna cena i za takie niskie pieniądze bys nawet nie rozkładał sprzetu. :)
    To wkońcu jak jest? :P Może ja coś źle rozumiem?

A tak btw, wgranie softa do Siemensa, to wydaje mi się, że cena 20 zł jest odpowiednia, wkoncu serwisant tez musi zarabiac. :)
    A ty za ile byś wgrał softa do CF62 klientowi? Za 5 zł? To powodzenia.

Bez obrazy. ;)
  • #7 3613815
    rafalzxc
    Poziom 13  
    35 dyszki i wgrany :D:D
  • #8 3613922
    simplusik1
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    aż ręce opadają, jak czytam, że 20 zł to zdzierstwo. do czego to doszło :( Tino masz rację za 20 zł to nie opłaca się sprzętu wyciągać, który swoje kosztuje!

ecia15, dam Ci najlepszą radę : kup sobie martecha za 2 tysie i rób kolegom wszystkie siemensy po 1,50 pln. nie będziesz zdziercą a i szybko się dorobisz :)
  • #9 3613943
    rafalzxc
    Poziom 13  
    1,50 zycze powodzenie , ale spoko luzik jak potem wnuków nauczysz softowac to oni moze dozyja tego czasu kiedy sprzet zwruci sie !!!
  • #10 3614107
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    KanekS napisał:

A ty za ile byś wgrał softa do CF62 klientowi? Za 5 zł? To powodzenia.

Bez obrazy. ;)

Nawet nie zrozumiałeś ironii w tonie postu Tino...
    Tino zachęca kolegę do wzięcia srawy w swoje ręce najlepiej nożem do tapet bo zawsze się przyda dawca organów...

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat samodzielnego wgrywania nowego oprogramowania (softu) do telefonu Siemens CF62 z klapką. Użytkownicy zgodnie wskazują, że cena 20 zł za usługę wgrania softu jest przesadzona i można to zrobić samodzielnie, pobierając oprogramowanie ze stron internetowych takich jak siemensinfo.pl czy siemensiak.pl. Do wgrania softu niezbędny jest specjalny kabel serwisowy (data kabel pod USB), który można kupić np. na Allegro. Proces wgrywania jest stosunkowo prosty, a na forach dostępne są szczegółowe instrukcje krok po kroku. W dyskusji pojawiły się także opinie dotyczące kosztów i opłacalności serwisowania telefonów, jednak techniczna część koncentruje się na dostępności softu i konieczności posiadania odpowiedniego kabla serwisowego do modelu CF62.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA