logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD Philips DVP5140 nie wyświetla napisów z płyty – jak ustawić obsługę plików txt/srt?

Marcin Cz 24 Lut 2007 17:17 2721 3
REKLAMA
  • #1 3612217
    Marcin Cz
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Dzisiaj kupiłem w Media Markt dvd PHILIPS DVP5140.Po włożeniu płyty nagranej na komputerze nie wyswietla mi napisów do filmu:cry: .
    Może cos mi poradzicie ponieważ na komputerze są napisy a film odtwarzam na kompie za pomoca programu Vplayer.
  • REKLAMA
  • #2 3612451
    lolek_stal
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Jeżeli napisy nie są w tym samym foldrrze co film to musisz kliknąć na "Open Subtitles" i wybrać napisy z innej lokalizacji.
  • REKLAMA
  • #4 3618292
    Romek_xx
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Może za szybko czytałem, ale nie doczytałem się w specyfikacji aby sprzęt czytał napisy z pliku txt... a podejrzewam, że o takie napisy Ci chodziło. Doczytałem sie jednak że obsługuje divx6, więc spróbuj raczej na pewno powinien czytać napisy muxowane. Pobierz film testowy i przeczytaj opisy z tej strony, napisy muxuje się bardzo szybko (nie jest to konwersja), mi to zajmuje około 2-3 minut i mają lepszą jakość te napisy niż z pliku txt, sprawdziłem to na swoich dwóch różnej marki odtwarzaczach. po wmuxowaniu napisów w plik avi, napisy włącza się tak jak przy odtwarzaniu filmu z dvd, przyciskiem subtitle, można wmuxować sobie kilka ścieżek z napisami, jak ktoś lubi się bawić, np. inny kolor czcionki, inna czcionka, inny język itp.
REKLAMA