logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór telefonu: Siemens C55, Samsung C100 czy Motorola C350?

ggrunge 22 Wrz 2003 21:49 95767 239
Najlepsze odpowiedzi LABEL_AI_GENERATED

Który z tych trzech telefonów warto kupić: Siemens C55, Samsung C100 czy Motorola C350?

Najrozsądniejszym wyborem z tej trójki jest Siemens C55; Samsung C100 jest najczęściej odradzany, a Motorola C350 tylko wtedy, gdy zależy Ci głównie na kolorowym ekranie [#337902][#3365636][#1237591] C100 dostał najwięcej krytyki: ma mały wyświetlacz, słaby czas czuwania, a jeden z użytkowników pisał też o problemach z IRDA i nagłym wyłączaniu się telefonu [#3365636] O C350 pisano, że ma kolorowy ekran 96x65, 4096 kolorów, GPRS i Javę oraz czas czuwania ok. 215 h, ale ekran jest mały, a telefon bywa oceniany jako mało solidny i po gwarancji potrafi się psuć [#1237591][#2224587] Siemens C55 był wprost wskazywany jako „najlepszy z tej trójki” i kilka osób polecało po prostu Siemensa jako najpewniejszą opcję [#337902][#337898] Jeśli więc priorytetem jest niezawodność i bateria, bierz C55; jeśli koniecznie chcesz kolorowy wyświetlacz, C350 wypada lepiej niż C100, ale nadal nie zbiera tak dobrych opinii jak Siemens [#337902][#682640]
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
  • #1 335272
    ggrunge
    Poziom 17  
    Ocena: 25
    A wiec jestem na kupnie nowego telefonu i mam do wyboru 3.
    Pierwszy to Siemens C55, drugi to Samsung C100 i trzeci to Motorola C350.
    Zawsze bylem zwolennikiem SIemensa i firmy typu Samsung i Motorola jakos nie budza mojego zaufania.
    Prosze o porade co wybrac. Jak narazie przychylalem sie do Motoroli, z uwagi na kolorowy wyswietlacz, czas czuwania porownywalny do Siemensa, wymiary ma ciutke mniejsze niz siemens, ale wyglada mi jakos tak malo solidnie. Jezeli chodzi o samsunga to tez mi sie podoba, tylko jego czas czuwania ma duzo do zyczenia.
    Prosze o sugestie na temat tych telefonow.

Pozdrawiam

przeniesiony z: Inne [A]
  • #2 336120
    andrew751
    Poziom 21  
    Ocena: 31
    hej, tak z doświadczenia powiem ,że nokia jest nie do zdarcia, samsung robi na licencji nokii, też jest OK, a siemens i moto. mają zawiłe menu, chociaż może to i dobrze bo tak szybko się nie znudzi, powodzenia.
  • #3 337898
    MARTIINO
    Poziom 20  
    Ocena: 95
    Ja probonowałbym Simensa, miałem juz kilka telefonów ale tylko Simens i Nokia nie klękły.
  • #4 337902
    ZDZICH.
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Samsunga to sobie wybij z głowy i o od razu!
    A motorówka to nic specjalnego :)
    Zatem Siemens Ci został - mysle ze najlepszy z tej 3 wspaniałej.
  • #5 386579
    piorun4u
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Do simensow nie jestem przekonany co do motoroli to nie wiem ale wiem ze Nokia w sumie jest najlepsza i najwygodniejsza w obsludze polecam NOKIe
  • #6 386592
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    piorun4u kolega nie ma do wyboru nokii, czytaj ze zrozumieniem cale tematy
    Ja osobiscie mam siemensa S45i i przychylam sie do opinii kolegow ktorzy stawiaja na siemensa (szkoda tylko ze nie maja tak jak w nokii wymienialnych obudów :P
  • #7 429577
    maly-78
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Tylko nie sony-ericssona T68i, totalna beznadzieja, zawieszal mi sie i po wymianie softu chodzi duzo wolniej, choc juz sie nie zawiesza, zeszla mi farba z klawiszy, ale wymienili w serwisie. Serwis OK telefon NIE
  • #8 432058
    cookie02
    Poziom 2  
    ja mam gdzies od 4 miechow Ericssona SL45 i jestem z niego zadowolony. Zamierzam zmienic na lepszy (wiecej gadzetow) ale to pozniej.
  • #9 432318
    cookie02
    Poziom 2  
    sorki... Ja do tego powyzej:
    Pomylilem sie bo przegladalem o komorkach Ericssona i napisalem tak; poprawnie powinno byc Siemens SL45
  • #11 435292
    filomata
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Mialem dawno temu NOKIA, pozniej jakiegos PANSONIC'a, od ponad roku Siemensa SL45i. Z tej trojki tylko ten ostatni jest naprawde godzien polecenia: to co mnie w nim zachwyca to 500 kontaktow w ksiazce adresowej telefonu (pelnych, z adresami i kilkoma telefonami do kazdej z pozycji itp.) oraz bateria trzymajaca przy rozsadnym zuzyciu najmarniej 4 dni bez ladowania ! Nie ma zadnego "resorowania" a dziala calkiem sprawnie mimo iz kilkakrotnie spadl mi z 1,5 m na kafelki, ale moze tylko mialem duzo szczecia ... :)
  • #12 435420
    chomicki
    Poziom 25  
    Ocena: 89
    Mówicie o telefonach z przeszłości - porównajcie do dysków twardych: kiedys seagate był najlepszy, teraz wręcz przeciwnie. Kidyś siemens był spoko, ale konkurencja wyprzedziła tę firmę i zostawiła daleko w tyle. Natomiast motorola podniosła się znacznie... Menu jest już bardzo przyjazne ale nadal nie ma raportu doręczenia SMS'a. Użytkownicy samsungów mają o nich bardzo dobre zdanie (biorę pod uwagę tych, którzy chodzili z nokiami i zmieniali na różne marki). A ci którzy tak cenią nokię, niech poczytają posty ile z nimi problemów. Poza tym ta firma oferuje niewiele w swoim aparacie za kosmiczne pieniądze (stosunek możliwości i awaryjności do ceny). Szanowni panowie, przyznajcie się, czy aby wasza ukochana nokia nigdy nie była w serwisie??? Nawet jeśli nie, to nie znaczy, że telefon jest lepszy od innych, bo ja np. chodzę z komórkami bez przyrwy od 5 lat, nigdy serwis nie musiał interweniować i nigdy nie miałem nokii...
  • #13 435453
    chomicki
    Poziom 25  
    Za pół roku też będę stał przyd wyborem telefonu (z promocji), zależy mi, alby telefon miał pełną gamę komunikacji z innymi urządzeniami (rs, irda, bluetooth), duży wyświetlacz conajmniej 160x120 i 16tys kolorów, wbudowany aparat, czystą polifonię, która ma brzmieć jak orkiestra a nie jak tani midik, obsługę aplikacji c++ i javy, profile aktywowane najlepiej dźwiękiem, akumulator ma trzymać minimum 3 dni, żadnych ograniczeń pamięci przy przesyłkach multimedialnych, klienta e-mail, oczywiście wibracje i dyktafon to podstawa, telefon nie może być duży, musi być stosunkowo tani... Co polecacie?
  • #14 438096
    ZAHYR
    Poziom 33  
    hehe, no niezle wymagania :P nie wiem czy teraz bys cos takiego znalazl w promocji, ale za 6 miechow na pewno cos sobie wybierzesz przeciez nowa nokia wychodzi chyba co miesiac (heh najczesciej zmienia obudowe i menu i nowy model a funkcje te same :( ) a siemens kolo 2 miechow i sa o wiele bardziej dopracowane i bardziej roznia sie od siebie niz nokie :D
  • #15 438101
    Tdv
    Poziom 34  
    Ocena: 55
    Tylko Siemens...
  • #16 438113
    chomicki
    Poziom 25  
    No i właśnie w tym problem - wszyscy widzą tylko nokie i siemensy, uważają, że te są najlepsze... a nawet nie wiedzą co słychać w konkurencji. Nie sądzę, żeby jakaś tania nokia miała takie parametry. A siemensy działają jakoś wstecz! Uwierzycie, że nowy mt60 bodajże nie ma jawy, nie ma nawet kalkulatora! a przecież stare modele to miały. A uwierzycie w to, że można wysyłać long sms z tego siemensa - ale problem w tym, że nie wiesz kiedy się zaczyna ten long! Nie wbudowali licznika znaków ani jakiejkolwiek informacji o przekroczeniu 160 znaków... A najśmieszniejsze jest to, że taki licznik istnieje dla klienta e-mail :) To śmieszne - po co licznik na ilość znaku w mailu. Proste - coś im się w sofcie popiep...yło! Wypuścili na rynek kolejny model, bez dokładnego sprawdzenia. A z nokiami jest tak, że wchodzi rocznie kilkanaście modeli i wszystkie podobne funkcjonalnie, a jeśli wypuszczą jakąś rewolucję, to stać na nią jedynie biznesmena... Te słowa kieruję do wszystkich tych, którzy twierdzą, że nokia czy siemens to najlepsze telefony a wszystkie inne to GÓ..NO. Lubię wolność uzasadnionego słowa - proszę powiedzcie w czym wasza nokia jest lepsza od aparatu równorzędnego innej marki. Nie nawidzę stwierdzenia "wybrałbym nokię, bo to nokia".
  • #17 438131
    DAREK M
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    Miałem kilka telefonów Alkatel, Motorola, Siemens a teraz mam N6310i Jeśli porównywać telefony to należało by porównywać z podobnych przedziałów użytkowych Nokia robi różne telefony ja je dziełę (może sztucznie) na biznesowe i pozostałe. Wybrałem ten model gdyż przydaje mi się podczerwień ma super baterię (ładowanie średnio co 7 dni), logiczne menu, a nie zależy mi na dzwonakach polifonicznych, gierkach, aparacie, itp. Kupiłem go rok temu narazie działa niezawodnie i trwałość bateri nie spadła w zauważalnym stopniu czego nie da sie powiedzieć o konkurętach. Trochę się rozpisałem ale wybór zależy tylko od tego do czego chcesz go używać.

PS. Ja osobiście wolałem zapłacić 120zł i mieć sprawdzony sprzęt, nie lubię na sobie eksperymentować.
  • #19 500475
    shakal33
    Poziom 11  
    Ja tam bym kupił Simensa jest może nie najlepszy ale fajny !!!!
  • #20 641456
    Arek37
    Poziom 14  
    Jak jeden z kolegów już pisał nie ma co krytykować telefonów których się nie miało. Polecić można tak naprawdę tylko to co sie miało i to długo. Naprawdę długo mam (proszę się nie śmiać) Siemens C25... Prosty aż boli, nawet zegarka w nim nie ma ale za to jest to "statek" nie do zdarcia, bateria wytrzymała w nim 4,5 roku! i mam go do dzisiaj (heyah). Od 1,5 roku ma sl45i równiez jestem bardzo zawdowolony. Ktoś też wspomniał o książce telefonicznej z pełnymi danymi (2000 wpisów) i innych przydatnych rzeczach. Szkoda że nie można przypisywać dzwonków do numerów jak n.p. Nokia. A tak przy nokii, jedyny mój telefon jaki miałem (3310) który był w naprawie. Po 3 miesiącach urzytkowania trafił do serwisu i wymienili mi na nowy. Do tego doszła mało trwała bateria która po pół roku zaczęła fiksować i "samoodblokowująca" sie klawiatura. Dodam jeszcze że moim pierwszym telefonem jest Alcatel One Touch Club, kupiłem go 6 lat temu, sprzedałem 2 lata później i wiem że działa do dzisiaj. :idea:
  • #21 645857
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #22 645981
    TABSIOR
    Poziom 24  
    Ocena: 56
    filomata napisał:
    Nie ma zadnego "resorowania" a dziala calkiem sprawnie mimo iz kilkakrotnie spadl mi z 1,5 m na kafelki, ale moze tylko mialem duzo szczecia ... :)
    No to miales duzo szczescia, mi przezyl co prawda upadek z 1 pietra 8) , ale kazdy nastepny, chociazby rzucenie na polke, powodowal blad karty sim. czasami wyswietlacz traci kontrast i jest blady, wtedy trzeba potrzasnac telem (ale lekko, bo inaczej wywali wk**wiajacy napis "Blad karty SIM!") :)
  • #23 672307
    marek1990
    Poziom 2  
    powiem ci ze Sony Ericsson taki jak np.T68i lub T610 tam jest bardzo dużo różnych opcji takich jak np.IR(port podczerwienii)którego mozesz podłaczyć póniej do komputeraz i pościągać se z płytki(takiej do se)loga dzwonki itp.Tagze mówie że Sony Ericsson T68i T300 T310 T610.
  • #24 672772
    alcomp
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    tylko NOKIA
  • #25 673168
    chomicki
    Poziom 25  
    Juz od miesiaca jestem szczesliwym posiadaczem T610. Poza irda posiada takze bluetoth i co najwazniejsze tymi portami mozna wysylac grafike, dzwiek (z dyktafonu tez), motywy... Zestaw sluchawkowy takze bazuje na bluetoth. A co do dzwieku - bylem w szoku jak pierwszy raz usluszalem. Nie zanosi sie na to, zebym kiedykolwiek mial nokie - kazda nokia znajdzie swoj odpowiednik w konkurencji, tylkko, ze marki konkurencyjne sa tansze, wiec po co przeplacac?
  • #26 676415
    caliberek
    Poziom 12  
    TYLKO SIEMENS posiadalem wszystkie modele z seri s 35,45 teraz mam 55 i jestem bardzo zadowolny nic sie z nim niedzieje wiadomo s-klasa
  • #27 676641
    ZAHYR
    Poziom 33  
    hmm no, moj S45 troche szwankowal (np. pamiec sie zapchala) ostatnio zastanawiam sie wlasnie nad tym T610, lub N6600, tą nokie widzialem na oczy i jak dla mnie to zdjecia robi suuper, tym sonyericssonem jeszcze sie nie bawilem :)
  • #28 682551
    fredro
    Poziom 1  
    Ja też myślałam o Motoroli C350 ale trochę poczytałam i stwierdziłam, że nie jest wcale taka rewelacyjna. Więc raczej odradzam ten model. Jak inne telefony nie wiem bo wybierałam między motorolą a nokią.
  • #29 682631
    zippermann
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Witam!
    Pozwólcie, że wtrącę.
    Do kolegi kilka postów wyżej. Zgadzam się, że nie należy oceniać czegoś, czego się w życiu nie miało.
    Od ~1998 roku byłem posiadaczem aparatu SAGEM MC 922. Mimo, że aparat wiekowy jego funkcje nie ustępowały najpopularniejszym dziś aparatom. Dźwięki Hi-Fi, 200 wpisów w książce telef. modem, raporty SMS, wbudowane urządzenie głośnomówiące, nigdy nie zgubił zasięgu (IDEA), programowane klawisze, bateria trzymała w ostatnie wakacje 4 dni (po 5 latach!), Niestety rozbiłem doszczętnie :cry: Obecnie mam SAGEM MW3026. i ten też jest godny polecenia. Ma przypisywanie dzwonków i ikon do każdego rozmówcy!
    Pokażcie mi NOKIE, które mają wszystkie te "bajery"! Wiem, co mówię, bo moja siostra miała ich kilka.
    Jeszcze jedno ogólnie do nowości. Nie polecam telefonów z aparatem. Delikatne to, kiepska rozdzielczość, mało kolorów i ogólnie brzydkie zdjęcia (chyba, że kogoś zadowala oglądanie ich jedynie na telefonie).
  • #30 682640
    zippermann
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Aaaa.
    Jeżeli masz przyjacielu tylko taki wybór to polecam MOTOROLĘ. Kumpel ma, fajna rzecz. :D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyboru telefonu spośród modeli Siemens C55, Samsung C100 oraz Motorola C350. Użytkownicy najczęściej polecają telefony marki Siemens, zwłaszcza modele z serii S (np. S45i, S55, S65), ze względu na ich niezawodność, długi czas pracy baterii oraz solidną konstrukcję. Motorola C350 jest oceniana jako telefon z kolorowym wyświetlaczem, ale krytykowana za słabą jakość obudowy i krótszy czas pracy baterii. Samsung C100 jest często odradzany ze względu na krótki czas czuwania i podatność na uszkodzenia mechaniczne. W dyskusji pojawiają się także sugestie rozważenia telefonów innych marek, zwłaszcza Nokia, która jest chwalona za trwałość, funkcjonalność i długi czas pracy baterii, choć niektórzy użytkownicy wskazują na jej wyższą cenę i problemy serwisowe. Sony Ericsson jest również wymieniany jako marka oferująca nowoczesne funkcje, takie jak polifonia, Bluetooth, IrDA, aparat fotograficzny i dobrej jakości wyświetlacze, jednak modele te bywają droższe. Wiele opinii podkreśla, że wybór telefonu powinien zależeć od indywidualnych potrzeb, takich jak czas pracy baterii, wytrzymałość, funkcje multimedialne oraz budżet. Wskazano także, że modele Siemens z serii Axx i Cxx są mniej polecane w porównaniu do serii S i M. Wśród wymienianych modeli pojawiły się także propozycje nowszych telefonów z kolorowymi wyświetlaczami i dodatkowymi funkcjami, takich jak SE T610, T630, Nokia 6310i, 6610, 6230, Motorola E398, a także telefony z klapką (np. Motorola V500, Samsung E700). Dyskusja zawiera także uwagi dotyczące funkcji takich jak polifonia, obsługa Java, Bluetooth, IrDA, aparat fotograficzny, klient e-mail, dyktafon, a także kwestie trwałości i awaryjności poszczególnych modeli.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA