logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lampy elektronowe – oznaczenia wyprowadzeń, budowa, schematy dla początkujących

WaldekM 26 Lut 2007 19:52 1907 3
REKLAMA
  • #1 3620981
    WaldekM
    Poziom 11  
    czesc,
    chcialbym zbudowac cos na lampach ale moja wiedza jest totalnie zerowa. Nie wiem gdzie jest siatka, anoda katoda i co tam jeszcze wystepuje, jak to oznacza sie na schematach no i jak poznac gdzie co jest na zywym obiekcie (wyprowadzen tam od groma a moze i wiecej). jesli moglby mi ktos pomoc wejsc w strefe lampek bede wdzieczny. stronki www z podstawami tez bardzo mile widziane.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3641108
    WaldekM
    Poziom 11  
    Witam ponownie,
    planuje zrobic buforek na lampach 6n6p ale chce zrobic konwersje na WO a nie rezystorze. Znalazlem taki schemat - wydaje sie najprostszy z mozliwych i teraz mam do was pytanie czy moge go wykorzystac no i jak to zasilic, jakie powinny byc napiecia na wtornym na transformatorze etc. Za wszelkie info bede niezmiernie wdzieczny
    Załączniki:
    • Lampy elektronowe – oznaczenia wyprowadzeń, budowa, schematy dla początkujących BUFOR.jpg (19.49 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 3641112
    WaldekM
    Poziom 11  
    tzn potrzebuje tez pomocy z przerobieniem tego schematu tak aby wystepowala ta konwersja na WO - nie bardzo wiem jak to powinno wygladac, wiec jakby byl ktos tak uprzejmy i przerobil ten schemat na taki z WO to na pewno sie odwdziecze :)
REKLAMA