logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

mita DC-1556 - czarny pasek na krawędzi kopii po wymianie materiałów

grek01 27 Lut 2007 08:13 1242 6
REKLAMA
  • #1 3622585
    grek01
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    Witam. Mam problem z tytm urządzeniem a mianowicie:po wymianie materilow takich jak developer, beben i listwa na krawedzi kopi zacza sie pojawiac czarny pasek ma okolo pol cetymetra.jes na kazdej kopi.Lustra czyste elektrody tez.

Moderowany przez kosmita:

Zmieniłem temat
    Wpis dokonany w dniu: 2007-02-27 o godzinie: 08:25

• REKLAMA
  • #2 3622627
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 838
    A zainicjowałeś materiały i ustawiłes expo i AE ? Regulowałeś przysłonami?

C.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3624536
    defol
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    Jakie masz ustawienia? Nie kręciłeś potencjometrami na płytach? Na razie ustaw kodami. W symulacji 24 w górę się rozjaśnia a w dół przyciemnia (mam nadzieję, że nie pomyliłem). Nad bębnem masz taką szybkę. Wyjmij ją, może tam coś siedzi.
    Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #5 3627375
    cefram
    Poziom 31  
    Ocena: 92
    Witam

A czy bęben jest czysty? Może listwa przepuszcza.

Pozdrawiam
  • #6 3628100
    martinkrys
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 44
    jak pomniejszysz obraz do minimum, to gdzie jest to zabrudzenie?
  • #7 3628662
    amireczek
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    Witam jeśli to nie jest wina listwy (może jakiś paproch sie dostał pod listwę i ciągnie smugę) to najpewniej coś siedzi na którymś lusterku lub szybce.
    Najlepiej wyciągnij bęben i zobacz czy na nim jest już pasek jeśli tak to listwa a jeśli nie to pewnie coś z optyką

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z kopiarką Mita DC-1556, polegający na pojawianiu się czarnego paska o szerokości około pół centymetra na krawędzi każdej kopii po wymianie materiałów eksploatacyjnych: developera, bębna i listwy. Lustra oraz elektrody zostały sprawdzone i są czyste. W odpowiedziach zasugerowano wykonanie inicjalizacji materiałów oraz ustawienie ekspozycji (expo) i automatycznej ekspozycji (AE), które nie zostały jeszcze skonfigurowane. Poradzono również sprawdzenie potencjometrów na płytach sterujących oraz ustawień kodów regulacyjnych, zwracając uwagę na możliwość regulacji jasności. Zwrócono uwagę na szybkę nad bębnem, którą należy wyjąć i sprawdzić pod kątem zabrudzeń. Wskazano na konieczność kontroli czystości bębna i listwy, gdyż ewentualne zanieczyszczenia lub paprochy mogą powodować smugi. Zalecano także wyjęcie bębna i ocenę, czy czarny pasek jest obecny na jego powierzchni – jeśli tak, problem może leżeć po stronie listwy, jeśli nie, to prawdopodobnie w optyce urządzenia (lustra, szybki).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA