logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mita dc 1560 białe kopie. Robi białe kartki z delikatnym tłem.

tata23 06 Kwi 2006 17:42 1902 11
REKLAMA
  • #1 2500010
    tata23
    Poziom 11  
    Witam mam problem z tą kopiarką ponieważ wychodzą z niej białe kopie, elektrody sprawdzałem z deweloperem też wszystko ok nie wiem co sie stało . Wymieniłem zebatke napędu pieca i musiałem wymontować płyte główną . Po zmontowaniu wszystkiego nie robi kopii robi białe kartki z delikatnym tłem . Prosze o pomoc dzieki i pozdr
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2500175
    Sir Charles
    Poziom 27  
    Ocena: 64
    Sprawdź połączenie kabli z płyty HV,są w takiej kostce pod płytą i lubią się urywać.Dokłądnie obejrzyj elektrody,ew. zmień drut.I sprawdź czy wpiąłeś kabel na HV,taki żółty z jednym pinem,często się go nie zauważa.Daj znać jak poszło
  • #3 2501086
    tata23
    Poziom 11  
    o tym kabelku żółtym nie zapomniałem a co do tej kostki to był urwany i wpiołem go nie wiem czy na 100 % jest dobre połączenie sprawdze to napewno i jeszcze spróbuje wymienić drut elektrody jak to zrobie to dam znać
  • #4 2542015
    tata23
    Poziom 11  
    Witam Nareszcie moge odpisac ponieważ dzisiaj rozkręciłem jeszcze raz tą mite i wszystko sprawdziłem i dalij nic nie robi. Mierzyłem napięcie biasu i koło tego żółtego kabelka nie ma napięcia i nie wiem dlaczego przeciez nic tam nie grzebałem wymieniałem tylko zebatkę i jak złozyłem to sie tak działo. Nie wiem czy coś z tego bendzie:(((
  • REKLAMA
  • #5 2542469
    martinkrys
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 44
    a napędy dobrze poskładałęś? może bęben nie ma napędu?
  • #6 2542533
    gandalf.s
    Ocena: 25
    Jak wygląda kopia przy otwartej klapie?
  • #7 2543246
    paryss
    Poziom 15  
    Ocena: 32
    JA też jestem z tarnowa to moze podejde zobaczyc i ci pomoge :?::D
  • REKLAMA
  • #9 2545490
    tata23
    Poziom 11  
    nie ma żadnej kopii nawet przy otwartej klapie nie ma obrazu na bębnie bęben sie napewno kręci
  • #10 2545675
    drebin
    Poziom 28  
    Ocena: 76
    Witam. Sprawdź jeszcze raz urwany przewód w łączniku HVPS. Jeśli chodzi o brak biasu to może masz coś jeszcze nie podłączone? Może sterowanie zasilacza HV?
  • REKLAMA
  • #11 2545770
    martinkrys
    Ocena: 44
    Sprawdź, czy jest jakieś natezenie na ładowaniu od tyłu w momencie jak robisz kopie, oczywiscie sprawdź tez od tyłu, czy jest napięcie biasu, ale całkowity brak obrazu to raczej coś z ładowaniem ( no chyba, ze opytyka, ale wtedy byłyby czarne kopie)
  • #12 2909377
    tata23
    Poziom 11  
    Witam temat zakańczam ponieważ wywaliłem ten sprzęt :)))

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczył kopiarki Mita DC 1560, która wykonywała białe kopie z delikatnym tłem. Po wymianie zębatki napędu pieca i demontażu płyty głównej, urządzenie przestało poprawnie kopiować. Sprawdzono elektrody i deweloper, które były w porządku. Wskazano na możliwe uszkodzenie lub nieprawidłowe podłączenie kabli wysokiego napięcia (HV), zwłaszcza żółtego kabla z jednym pinem oraz kostki pod płytą HV, która mogła być urwana. Pomiar napięcia biasu wykazał jego brak przy żółtym kablu, co sugerowało problem z zasilaniem HV lub sterowaniem zasilacza HV. Sprawdzono również napędy bębna, który się obracał, ale nie pojawiał się obraz na bębnie nawet przy otwartej klapie. Sugerowano kontrolę przewodów elektrody oraz połączeń w łączniku HVPS. Ostatecznie problem nie został rozwiązany, a sprzęt został wycofany z użytku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA