logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Czy mogę wymienić prawo jazdy z 2000 roku z powodu zmiany wyglądu?

oloolo 28 Feb 2007 11:44 2807 5
ADVERTISEMENT
  • #1 3627064
    oloolo
    Level 24  
    Help: 53
    Rate: 57
    Witam , posiadam prawo jazdy wydane w 2000 roku (już plastikowe) i jest ważne bezterminowo jednak chciałbym je wymienić sam dla siebie. Chodzi o to ze na prawie jazdy wyglądam całkiem inaczej niż w rzeczywistości, czasami policjant śmieje się i pyta czy to napewno jestem ja, zawsze to sie konczy żartami jednak chciałbym je wymienić zeby nie mieć problemów z tym prawkiem za granicą tzn UK , Irlandia.
    No i pytanie czy moge je sobie poprostu ot tak wymienić ? Czy miłe panie w urzedzie bedą sie ze tak powiem rzucać, czy musze podawać jakiś powód , w moim przypadku powodem będzie zmiana wyglądu :)
    PZDR
  • ADVERTISEMENT
  • #2 3627103
    wowka
    Level 28  
    Help: 49
    Rate: 248
    jak bedzie problem to zawsze mozesz "zgubic" prawko
  • ADVERTISEMENT
  • #3 3627133
    jomek78
    Level 24  
    Help: 40
    Rate: 51
    Nie warto gubić.Sprawdzanie itd dłużej trwa.I tak musisz zapłacić,więc klient nasz pan.Powiedz babce o co chodzi, a jak się cholera uprze to przejedź żelazkiem [nie po babie] po prawku,zwal winę na żonę i zgłoś do wymiany. pozdrawiam.jomek
  • ADVERTISEMENT
  • #4 3627312
    krzychol66
    Level 25  
    Help: 57
    Rate: 125
    Nieaktualne zdjęcie jest całkiem dobrym powodem dla wymiany dowolnego dokumentu: czy to dowodu osobistego, czy paszportu, czy prawa jazdy.
    Składasz podanie, płacisz i czekasz...
  • ADVERTISEMENT
  • #5 3627317
    oloolo
    Level 24  
    Help: 53
    Rate: 57
    Też o tym myslałem , gubienie nie wchodzi w gre , za dużo zgłaszania i chaosu , no coż trzeba bedzie je przełamać albo przypalić :D totalna porażka by była jakbym musiał tak zrobić ,ale z naszymi urzednikami nigdy nic nie wiadomo, mysle ze nie bedzie takich problemów i nie bede musiał takich głupot robić

Może znajdzie sie ktoś kto wymieniał prawo jazdy bez powodu.
    Paszport mam "brodaty" prawko bez brody, wiec chce wymienic wszystko na brodate bo tak zostaje z wyglądem juz raczej na zawsze , chyba ze zona kaze :P to znowu bede wymieniał wszystko.PZDR
  • #6 3629713
    artur.lubin
    Level 25  
    Help: 73
    Rate: 46
    powiedz, że chcesz mieć prawko unijne (to z gwiazdkami i dwoma zdjęciami)
ADVERTISEMENT