logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić wygaszanie monitora w laptopie po instalacji programów?

terty 28 Lut 2007 21:31 947 2
REKLAMA
  • #1 3629358
    terty
    Poziom 13  
    Ocena: 21
    po instalacji wielu programów monitor przy bezczynności nie wyłącza się w czasie na jaki jest ustawiony, tylko przygasa na pół sekundy i działa dalej, wyłączy się dopiero za którymś razem, czasami za pierwszym ale nie zawsze, jak już jest wyłączony to potrafi sie sam włączyć bez powodu, jest to laptop, wina leży po stronie oprogramowania, komputera nigdy nie wyłączam , chodzi non stop i takie zaświecanie matrycy w nocy trochę przeszkadza, nie jest obciążony, na stałe włączony jest tylko program antywirusowy, winamp i gg.

które wpisy w rejestrze odpowiadają za wygaszanie monitora?
  • REKLAMA
  • #2 3629449
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, sądzę że nie jest to problem z ustawieniem wyłączania, ale jeden z włączonych programów powoduje takie zachowanie. Moje podejrzenia spływają na gg, z racji wielu błędów w tym programie. Najlepiej wyłącz prawie wszystkie aplikacje i zobacz czy wtedy problem będzie występował dalej, jeśli nie, to wystarczy namierzyć tę przeszkadzającą.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • #3 3629633
    terty
    Poziom 13  
    Ocena: 21
    sprawdzałem taką możliwość i to nie to, po wyłączeniu wszystkich programów wygaszanie monitora dalej działa jak chce, kiedyś usuwałem z rejestru wpisy instalowanych programów które ingerowały w zarządzanie energią i problem znikał, używam XP profesional, jako że reinstaluję system bardzo żadko to nie pamiętam już które wpisy to były, stąd moje pytanie,

które wpisy w rejestrze odpowiadają za zarządzanie energią/monitorem
REKLAMA