logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Leadtek WinFast TV2000 XP Expert - szum podczas oglądania TV, brak w nagraniach

CZAK1984 01 Mar 2007 16:38 2068 6
REKLAMA
  • #1 3631763
    CZAK1984
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Witam mam Problem z w/w kartą podczas oglądania tv słychać szum szum ten nie występuje w zgranym materiale :) ale nie da sie ogladać poniewać szum przeszkadza ponieważ dźwięk jest cichy :(

Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3631862
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Do którego wejścia karty dźwiękowej masz podłączony dźwięk z karty ? Podłącz do CD_IN.
  • REKLAMA
  • #3 3632397
    CZAK1984
    Poziom 11  
    tronic1 napisał:
    Do którego wejścia karty dźwiękowej masz podłączony dźwięk z karty ? Podłącz do CD_IN.

czy podlacze tu czy tu niema różnicy :(
  • REKLAMA
  • #4 3632668
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Jaka karta dźwiękowa ? Szum reguluje się siłą głosu razem z właściwym dźwiękiem.Prawdopodobnie karta dźwiękowa "szumi".
  • #5 3632675
    tomgaw
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Spróbuj pokombinować w ustawieniach AREA i TV SOURCE. Powinno być Pal B\D, ale z własnego doświadczenia wiem, że nie zawsze.
    Po drugie, jeśli instalowałeś najnowsze sterowniki to zamień je z powrotem na te, które znajdują się na dołaczonej do karty płytce. Moja karta zachowywała się podobnie, gdy zainstalowałem jaj najnowsze stery.
  • #6 3647374
    CZAK1984
    Poziom 11  
    tronic1 napisał:
    Jaka karta dźwiękowa ? Szum reguluje się siłą głosu razem z właściwym dźwiękiem.Prawdopodobnie karta dźwiękowa "szumi".

zintegrowana
  • REKLAMA
  • #7 4230958
    CZAK1984
    Poziom 11  
    Problem rozwiązany Tiner TV dawał sygnał z Zbyt dużym próbkowaniem 96khz dla karty Dźwiękowej natomiast karta dźwiękowa działała w starym trybie 48 khz wymieniłem na nową z obsługą 96khz próbkowania i jest OK może trochę cichy dźwięk ale jest bez szumów

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył szumu słyszalnego podczas oglądania telewizji na karcie Leadtek WinFast TV2000 XP Expert, który nie pojawiał się w nagraniach. Szum był uciążliwy przy cichym dźwięku. Wskazano, że dźwięk z karty TV powinien być podłączony do wejścia CD_IN karty dźwiękowej. Podejrzewano, że źródłem szumu może być zintegrowana karta dźwiękowa, która generowała zakłócenia. Zalecano sprawdzenie ustawień AREA i TV SOURCE, sugerując standard PAL B/D, oraz powrót do sterowników dołączonych do karty, gdyż najnowsze sterowniki mogły powodować problemy. Ostatecznie problem rozwiązano poprzez wymianę karty dźwiękowej na model obsługujący próbkowanie 96 kHz, co usunęło szumy powstałe z powodu niezgodności częstotliwości próbkowania między oprogramowaniem Tiner TV (96 kHz) a starą kartą dźwiękową (48 kHz). Dźwięk pozostał nieco cichy, ale bez szumów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA