logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kyocera FS-600: Słaba jakość druku, TK-16 nie przylega do PU, szczelina 0.5 cm

kucyto0 02 Mar 2007 17:36 1014 4
REKLAMA
  • #1 3635658
    kucyto0
    Poziom 11  
    Witam, mam problem z tą drukareczką. Od pewnego czasu zauważyłem, że drukarka drukuje strony OK, ale tak jakby były w rozdielczości 300 dpi, a nie 600 jak jest ustawione.
    Po przejrzeniu jej zauważyłem, że TK-16 nie przylega szczelnie do PU, tylko od tylnej strony jest szczelina ok 0.5 cm.
    W związku z czym mam pytanko, czy może to być powodem takiego słabego wydruku (nadmieniam, że po wymianie developera było wszystko OK, tzn. drukowała w czerni )ale prawdopodobie drukowała nie tonerem ale developerem. Poza tym, w TK-16 od spodu jest zębatka, tylko nie wiem jak ma być ustawiona, tzn czy ma być otwarty otwór przez który wysypuje się proszek, czy też całkowicie zamknięty.
    Może ktoś z Was posiada wolny i na zbyciu TK-16 i mieszka w okolicach katowic, to chętnie bym odkupił (mail: kucyto0(_at_)alpha.net.pl) bo też zębatki, które są w TK-16 są odrobinę już wyrobione.
    Z góry dziękuję za info nt co to może być i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3636802
    elserwisant
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    Tylko co ma rozdzielczość do wyczernienia wydruku?

Jak masz wyjęty tk16 to szczelina musi być zamknięta.
    Na kole masz strzałkę która musi być na równi z ta namalowaną na obudowie tonera.
  • REKLAMA
  • #3 3636904
    kucyto0
    Poziom 11  
    Na obudowie jest stszałka tylko na "zębatce nie ma", poza tym dlaczego nie domyka się tk16 do konca tylko wystaje na ok.0.5 cm. Czytalem na forum i dosypalem odrobie tonera do szczeliny w ktorej miesci sie dev, ale teraz to wydruki wychodza offsetowe (oszaleje z ta drukarka) :(
    moze ma ktos inst po poskiemu :) jak ja wyczyscic TYLKO uprzedzam ze jestem DZIEWICZY sprawach serwisowych, a nie chcialbym cos spie..., a nie chce wydawac kasy na serwis .
    PLEASE HELP ME!! To w tej chwili chodzi nawet nie o to czy ona bedzie pozniej sprawna tylko o to ze do poniedzialku musze wydrukowac moja pracke mgr bo jak nie to bedzie ziaziu :(
    Pozdro.
  • REKLAMA
  • #4 3637415
    elserwisant
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    Na kole nie ma rysunku tylko jest wytopiony grot strzałki.

Coś mi się wydaje że ciężko Ci będzie naprawić zwłaszcza tą drukarkę. Także lepiej poszukaj dzisiaj jakiegoś punktu ksero gdzie to wydrukują.
  • #5 3640321
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ocena: 82
    Witam,

niestety z tego co mówisz....moim zdaniem nie obejdzie się bez wizyty w serwisie....możesz mieć uszkodzone gniazdo, w którym osadzasz toner....tak bez jakichkolwiek zdjęć trudno będzie tutaj zdiagnozować usterkę. :(

Pozdrawiam
REKLAMA