logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PASSAT B6 - Nie działają szyby, klimatyzacja, szyber....

kuczera15 02 Mar 2007 19:34 6116 6
REKLAMA
  • #1 3636064
    kuczera15
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Witam serdecznie.

Jestem posiadaczem VW Passat'a B6 z 2001 roku.

Ostatnio odebrałem samochód z warsztatu i po tej wspaniałej naprawie nie działają szyby elektryczne, szyberdach, elektryczne lusterka i nawigacja satelitarna.

Co więcej do mojego samochodu przyczepiono dziwną skrzyneczkę.

Czego to może być wina i prosiłbym o informację co to wogóle jest za urządzenie...
    Załączniki:
    • PASSAT B6 - Nie działają szyby, klimatyzacja, szyber.... cos2.jpg (41.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3636170
    szogun0
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 546
    Nie wiem co to za skrzyneczka, ale mam nadzieje, że nie od wyłapywania kodu Immo.
    Wygląda jak jakiś sterownik czujników ultradźwiękowych.

A co do szybek. To albo uszkodzili jakąś wiązkę albo jej po prostu nie podłączyli. Prawdopodobnie tej do modułu komfortu. Zaglądnij pod wykładzinę pod fotelem kierowcy.
  • REKLAMA
  • #3 3636292
    sebag71
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    Witam.lepiej wróć do tego warsztatu,powinni Ci to usunąć tą usterkę
    w ramach gwarancji.
    Niechce Cię straszyć,ale czy czasem w warsztacie nieprzygotowali sobie
    auta dla siebie,żeby Ci go ukraść i ułatwili sobie sprawę.

Przy okazji sprawdz wszystkie bezpieczniki,złączki,

Nic nie piszesz,jaki był cel wizyty u mechanika??

pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 3636590
    Cyber
    Poziom 16  
    Ocena: 42
    sebag71 napisał:
    (...) Niechce Cię straszyć,ale czy czasem w warsztacie nieprzygotowali sobie auta dla siebie,żeby Ci go ukraść i ułatwili sobie sprawę.

sebag71 A co Ty qr** masz do warsztatow ?
    Sam prowadze warsztat i znam wielu innych wlascicieli warsztatow i kazdy z nas by Ci powiedzial "Nie mierz innych swoją miarą !"

(do pozostalych - sorry ze troche OT ale nie lubie uogolniania)
  • #5 3636989
    szogun0
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 546
    Cyber, a co ty masz do ludzi, nie zauważyłem aby ktoś wyżej uogólniał, że wszystkie warsztaty są do ... niczego.
    Ale zawsze może się trafić jakiś felerny.
    Proponuję przypilnować autka i oddać z reklamacją.
  • #6 3637151
    adasw
    Poziom 13  
    Ocena: 27
    jak bys napisal co robili w warsztacie i przy czym chlopcy dlubali to mozna by cos powiedziec. wazne czy masz dokladany alarm bo ta pucha to moze od niego.

Cyber opusc nerwy kazdy wie o co chodzi ale w kazdym zawodzie sa fachury i gnidy-tak to juz jest
  • REKLAMA
  • #7 3764823
    pstryk74
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    wyglada na czujnik wstrzasowy (udarowy) z alarmu

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz VW Passata B6 z 2001 roku zgłasza problem po naprawie w warsztacie: nie działają szyby elektryczne, szyberdach, elektryczne lusterka oraz nawigacja satelitarna. W samochodzie pojawiła się dodatkowa, nieznana skrzyneczka. Użytkownicy sugerują, że może to być moduł czujnika ultradźwiękowego lub czujnik wstrząsowy (udarowy) alarmu. Możliwe przyczyny braku działania urządzeń to uszkodzona lub niepodłączona wiązka przewodów, najprawdopodobniej do modułu komfortu, oraz konieczność sprawdzenia bezpieczników i złączek. Zalecane jest sprawdzenie, czy w samochodzie nie został zainstalowany alarm, gdyż skrzyneczka może być jego elementem. Wskazane jest również zwrócenie się do warsztatu z reklamacją i dokładne ustalenie zakresu wykonanych napraw.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA