logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Spalony Pendrive. Czy ktoś wie jaki to element? Nie mogę odczytać.

grzesiu24 03 Mar 2007 00:32 1834 3
REKLAMA
  • #1 3637213
    grzesiu24
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam
    Załączyłem kilka fotografii tytułowego pendrive'a oraz miejsce w którym znajdował sie spalony element. Problem tkwi w tym że nie mogę dojść jaki to dokładnie element ponieważ na części jego oznaczenia powstała czarna kropka :). Jest to pendrive firmy samsung o pjemności 512Mb.
    Z tego co udało mi sie odczytać (AH3... i poniżej 856...) wydaje mi się że jest to tranzystor małosygnałowy NPN, ale niestety nie jestem pewien. Jesli ktoś ma może podobnego i mógłby odczytać pełny kod, bądź wie jaki to element prosiłbym o informacje na jego temat (ewentualnie jakiś schemat). Niestety nie mogę teraz zamieścić zdięcia tego elementu ale jeśli komuś to ułatwi to jest to obudowa SOT89
    Dziękuje.
    Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Spalony Pendrive. Czy ktoś wie jaki to element? Nie mogę odczytać. P3032513.JPG (185.15 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Spalony Pendrive. Czy ktoś wie jaki to element? Nie mogę odczytać. P3032512.JPG (209.57 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Spalony Pendrive. Czy ktoś wie jaki to element? Nie mogę odczytać. P3032511.JPG (230.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Spalony Pendrive. Czy ktoś wie jaki to element? Nie mogę odczytać. P3032510.JPG (196.55 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3637571
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1406
    Zmniejsz zdjęcia to prowizja nie będzie pobierana.
    Pierwsze zdjęcie jest nieostre nic nie widać.
  • #4 3644349
    grzesiu24
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Do kolegi k0m0: niestety nie ja ustalam prowizje za transfer jak bylo widac dla siebie nie bralem nic.
    Do kolegi Zbych034: juz sie poprawilem :) a co do nieostrosci pierwszego zdiecia to ostatnie pokazuje praktycznie tosamo tylko bardziej konkretnie.
REKLAMA