logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odczytać numer seryjny radia Ford 6000 bez czytelnej naklejki?

DzidziaPrezes 06 Mar 2007 08:25 3969 5
REKLAMA
  • #1 3648392
    DzidziaPrezes
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam zgryza. W jaki jeszcze sposób można rozczytać numer fabryczny do wyżej wymienionego radia . Dodam że naklejka z boku radia jest nieczytelna. Jeden Pan z pracy ma do sprzedania takie radio, tylko dziwne bo nie posiada CODU do radia ( może kradzione???) Radio tzn. jego wygląd jest raczej w opłakanym stanie, widać że długo leżało w garażu. Wiadomo COD można odczytać po numerze seryjnym, ale jest niewidoczny. Czy jest możliwość odczytania numeru radia, czy dać sobie spokój. Gość za radyjko woła 100zł. Cena dobra tylko czy warta zachodu?!

Dzwoniłem do serwisu Pan miłym głosem powiedział że bez numeru radia ani rusz. :cry:
  • REKLAMA
  • #2 3648405
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1409
    Radia o tym symbolu występują w kilkunastu wersjach ;) i niektóre da się odczytać nie po numerach ;) a tak naprawdę to pewnie wszystkie tylko mało kto ma programator do VISTEONA

A czy to się opłaca kupić - zależy od stanu coraz więcej ma już padnięte lasery /a wiadomo jak nie podasz kodu radia nie sprawdzisz/ ;)
  • REKLAMA
  • #3 3648436
    DzidziaPrezes
    Poziom 11  
    I w tym sęk. Był by numer seryjny, nie było by problemu. A tak zanieść do serwisu zapłacić 40zł i może się okazać ze laser padnięty. Myślałem że kombinacja klawiszy można odczytać numer seryjny radia, jak to jest w nowszych modelach Forda. Tu po przytrzymaniu klawiszy 1 i 6 wyskakują jakieś dziwne napisy i numery, ale co to jest nie mam bladego pojęcia.
  • REKLAMA
  • #4 3657982
    DzidziaPrezes
    Poziom 11  
    Może na to pytanie mi ktoś odpowie. Gdzie w Warszawie mogę podjechać do dobrego znachora, żeby odblokował radyjko?. Jak by dało rade to w miarę taniego.
  • REKLAMA
  • #5 3659557
    rydzekcycek
    Poziom 17  
    Ocena: 72
    Radio po przejsciach , zawsze numer jest w fordzie tłoczony przy naklejce , jak pamiętam w pionie . Ostatnio robili mi to panowie z Legionowa na Wolumenie za 40zł , radio posiadało gałkę to podobno ważne
  • #6 3662267
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 340
    Napewno jest (jeśli nie zeszlifowany) tłoczony numer na tej samej blasze na której była naklejka.
REKLAMA