logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wpisać kod do radia Audi Concert w A6 po wymianie akumulatora?

latarynka 06 Mar 2007 17:12 150083 11
REKLAMA
  • #1 3649968
    latarynka
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Witam, mam Audi a6 i jestem szczęśliwym posiadaczem radia Audi Concert.
    Jednak ostatnio po wymianie akumulatora na radiu wyświetla mi SAFE czyliże jest zabezpieczone, na radio mam wszystkie dokumenty i kody dostępu, wszytko legalne, ale książka jest po Niemiecku a ja jak i moja rodzina nie umiemy tego języka, nie mogę rozgryźć jak wprowadzić kod do radia by zaczeło działać. (Jest to kod zabezpieczający przed kradzieżą jeśli ktoś wie co zrobić by móc wpisać kod do radia z radiokarty bym mógł używać radia)
    Z góry dziękuję.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3649991
    mjars
    Poziom 24  
    Ocena: 92
    w zależności od modelu radyjka należy wcisnąć TP+RDS lub w nowszych RDS+SCAN wprowadzić kod (klawisze 1,2,3,4)i zatwierdzić tymi samymi klawiszami co wywołanie

pozd.
  • #3 3650008
    latarynka
    Poziom 11  
    Wiem, że muszę wcisnąć TP+RDS w jaki sposób teraz wklepać 4cyfrowy kod w którym jest liczba " 0 " a na klawiaturze radia nie ma Zera ?
  • Pomocny post
    #4 3650035
    mjars
    Poziom 24  
    Ocena: 92
    naciśnij jeden z klawiszy np. 1 kilka razy to zobaczysz co się dzieje (naciskasz dany klawisz aż pojawi się 0)
  • REKLAMA
  • #5 3650044
    latarynka
    Poziom 11  
    A jeszcze jedno pytanie, jak odłączyłem ten akumulator to teraz jak samochód jest na chodzie przez 2 minuty to zaczynają się palić kontrolki świecy żarowej (migać), może w tym przypadku coś pomożesz ?

Za pomoc przy radyjku wielkie dzięki :) już se poradzę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 3650601
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Albo iskrzyłeś klemą przy zakładaniu i narobił się bałagan w pamięciach komputerów auta albo jest to sygnalizacja uszkodzonej świecy żarowej. Ale to trzeba sprawdzić przez diagnosykę komputerową auta.

SławeK
  • REKLAMA
  • #7 3650934
    latarynka
    Poziom 11  
    Wielkie dzięki, tak też myślałem, że to wina komputera bo świece sprawdziłem ręcznie i są sprawne.
    Dziękuję za pomoc :)

Pozdrawiam.
  • #8 3650993
    EXPERT GSM
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    zdiagnozuj wagiem
  • #9 4695083
    dypesz
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam wszystkich pomocników!Jestem posiadaczem auta marki Audi a6 i mam problem z rozkodowaniem radia, głownie chodzi o to, że nie wiem gdzie w książce serwisowej umieszczony jest kod. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
  • #10 4695361
    SlaweK
    Poziom 43  
    Kartka wielkości wizytówki, jest to opisane w instrukcji obsługi radia i do niej wklejone.

SławeK
  • #11 4695502
    dypesz
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Wlasnie w tym jest problem, nie mam tej instrukcji obsługi. i co teraz moge zrobic? nasuniesz jakis pomysl ?
  • #12 4695539
    SlaweK
    Poziom 43  
    Tak, wizytę w serwisie lub u fachowca od kodów gdyż na forum nie pomagamy w tych tematach.

SławeK

Podsumowanie tematu

✨ Po wymianie akumulatora w Audi A6 radio Audi Concert wyświetla komunikat SAFE, co oznacza zabezpieczenie antykradzieżowe wymagające wprowadzenia kodu. Aby wpisać 4-cyfrowy kod, należy wcisnąć kombinację klawiszy TP+RDS lub RDS+SCAN, a następnie za pomocą przycisków 1-4 wprowadzić kod i zatwierdzić tymi samymi klawiszami. W przypadku cyfr „0”, które nie są bezpośrednio dostępne na klawiaturze radia, należy wielokrotnie naciskać dany klawisz, aż pojawi się zero. Kod zabezpieczający znajduje się na małej karcie dołączonej do radia, zwykle w instrukcji obsługi radia lub książce serwisowej, jednak jeśli brak jest instrukcji, konieczna jest wizyta w serwisie lub u specjalisty od kodów. Dodatkowo pojawił się problem z migającymi kontrolkami świec żarowych po odłączeniu akumulatora, co może wskazywać na uszkodzenie pamięci komputera auta lub rzeczywisty problem ze świecami, wymagający diagnostyki komputerowej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA